Vedat Günyol Deneme Ödülü Sahibini Buldu

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Vedat Günyol Deneme Ödülü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Vedat Günyol Deneme Ödülü Sahibini Buldu
Toplam 74 deneme yazarının başvurduğu yarışmada "Anadolu’nun Umudu Aydınlık" isimli yayınlanmamış eseriyle Öner Yağçı, Vedat Günyol Deneme Ödülü’nün sahibi oldu. "Kirpinin Dansı" eseriyle Hamdi Topçu, "Aklımın Söz Kanatları" eseriyle Ayşe Yamaç seçici kurul özel ödülüne layık görüldü.

Hayatını 2004 yılında kaybeden yazar Vedat Günyol’un adını yaşatmak amacıyla Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Vedat Günyol Deneme Ödülleri için Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Vedat Günyol Deneme Ödülleri seçici kurulunda yer alan Celal Ülgen, Haluk Hepkon, Hüseyin Özbek, Hüsnü Yeşilyurt, Rengin Cemiloğlu, Tahir Şilkan ve Uğur Kökden ile çok sayıda davetli katıldı.

Ödül töreni öncesinde Vedat Günyol’un hayatından kesitler sunan kısa bir video programa katılanlara izletildi. Ödül töreninin düzenlenmesine büyük katkılar sunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Vedat Günyol’un doğum gününde sizleri Kartal’da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Bizim en büyük artımız bu aydın insanları hem hatırlamak hem de hayırlısıyla onlarla beraber yolumuza devam etmektir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından avukat Celal Ülgen, Süleyman Balkan ve Cengiz Bektaş Vedat Günyol ile ilgili anıları ve onun çok yönlü kimliğine yönelik anlatımlarda bulundu. Yarışmada Vedat Günyol Deneme Ödülü’nün sahibi olan Öner Yağçı ödülünü Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile Mustafa Köz’ün elinden alırken, seçici kurul özel ödüllerinin sahibi olan Hamdi Topçu ve Ayşe Yamaç’a ödüllerini seçici kurul taktim etti. Seçici kurul yarışmaya katkı sunanlara çiçek taktim etti.
Kaynak: İHA