Takas Pazarı Kuruldu

Edirne’de, eski ve kullanılmayan eşya, kitap ve teknolojik aletlerin değerlendirilmesi amacıyla Takas Pazarı kuruldu.

Kentteki bir kafenin bahçesinde kurulan Takas Pazarı, vatandaşlara kullanmadıkları ürünleri değerlendirme imkanı sundu. Alışverişin, para ve benzeri ödeme araçları yerine tümüyle takas yöntemiyle gerçekleştirdiği pazarda, vatandaşlar yanlarında getirdikleri eşyaları ihtiyaç duydukları başka ürünlerle değiştirdi.

Takas Pazarı etkinliğini düzenleyen Özge Kılıç Uysal, amacının tüketim çılgınlığına karşı dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Uysal, kurdukları pazarda kesinlikle para kullanılmadığını ve katılımcıların beğendikleri ürünleri karşılıklı takas ettiklerini belirtti.

İnsanların pazara gelerek kullanmadıklarını değerlendirebileceğini ifade eden Uysal şunları kaydetti:

'Takasımızın amacı tüketim çılgınlığına karşı bir adım atmak. İnsanlar, ihtiyaçlarından çok daha fazlasını satın almaktan çok sıkıldı. Başka bir kıtada üretilen eşyayı şehrimize getirmek bile doğaya ne kadar çok zarar veriyor. Bunu bir düşünmemiz lazım. Yani bir 5-10 liralık eşyayı almak çok da masum değil aslında. Takas eskiden yapılan bir şeydi. Bizim amacımız unutulan bu hareketi tekrardan canlandırmak. Ne kadar başarılı oluyoruz bilemiyorum ama yılmadan etkinliklerimize devam edeceğiz.'

Kaynak: AA