Seydişehir'de Bayat Ekmekler Artık Çöpe Atılmayacak

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi örnek bir çalışmaya imza atarak, bayat ekmeklerin çöpe atılmasını engellemek için çalışmalara başladı.

Seydişehir'de Bayat Ekmekler Artık Çöpe Atılmayacak
Seydişehir Belediyesi ekmek israfının önüne geçmek için harekete geçti. Bu kapsamda ilçenin muhtelif yerlerine ‘Bayat Ekmek Toplama Kutuları” yerleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kutularda toplanan bayat ekmeklerin belediye personelleri tarafından alınarak sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılacağını söyledi.

Ekmek toplama kutularını şehrin muhtelif noktalarına yerleştirmeye başladıklarını belirten Başkan Tutal, "Ülkemizde ekmek israfı Afrika ülkesindeki açlıktan ölen insanların yaşamını sürdürecek kadar fazla. Bu israf maalesef ki ilçemizde de yaşanıyor. Birçok hemşehrimiz ekmekleri israf etmeyip, farklı bir şekilde değerlendirirken, bazı ailelerde tasvip etmediğimiz şekilde çöp kovalarına atıyor” dedi.

Amaçlarının öncelikle ekmek israfını önlemek olduğunu ifade eden Başkan Tutal, "Sokaklarda yaşayan hayvanlarımızda var. Kedi ve köpeklerimiz var. Bunların hayatlarını idame ettirebilmeleri için, ekmek israfının engellenmesi gerekiyor. Artık çöp kutuları gibi bayat ekmeklerin atılması için istasyonlar oluşturduk. Bu kutuları şehrin merkezi yerlerine yerleştiriyoruz. Burada toplanan ekmekleri bu oluşturduğumuz toplama noktalarından alarak hayvanlarımızın ihtiyaçlarını gidereceğiz. Vatandaşlarımızın çöpe ekmek atmayıp bayat ekmeklerini bu kutulara atmalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA