Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

Hekimhan ilçesindeki servis şoförlerine 'İyi Dersler Şoför Amca' Projesi kapsamında seminer düzenlendi.

Hekimhan Öğretmenevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde, ilçedeki okullarda görev yapan servis şoförlerine, Hekimhan İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik biriminden Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Ergün ve Hekimhan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Karaca tarafından eğitim verildi.

Eğitimde servis şoförlerine uymaları gereken trafik kuralları, araçlarında bulundurmaları gereken aletler, ilk yardım teknikleri, öğrencilere davranış şekilleri gibi konular aktarıldı.

Seminerde konuşan Karaca, Milli Eğitim olarak büyük bir camia olduklarını belirterek, 'Milli Eğitim Müdürü, idareciler, öğretmenler, servis şoförleri ve öğrenciler bunun içinde. Hepimiz bu ailenin birer fertleriyiz. Amacımız el birliği ile öğrencilerimizin başarılı olmasını, öğrencilerimizin en rahat ortamda taşınmasını, en iyi şekilde eğitim görmelerini sağlamaktır. Bunu ben tek sağlayamam, beraber el birliği ile sağlamamız lazım.' dedi.

Taşımacılarla toplantı yaptıklarını, öğrencilerin en iyi şekilde, en rahat ortamda taşınmasını sağlamak için el birliğiyle çalışılmasının önemini anlattıklarını kaydeden Karaca, 'Taşımacılarımız inşallah bu bilinçtedir, biz onu gördük, bize yardımcı olacaklarını söylediler. Çünkü geleceğimizi taşıyorlar, bu sorumlulukla çocuklarımızı taşıyacaklarına dair bize söz verdiler. Ben Milli Eğitim Şube Müdürü olarak her zaman hakkıyla çalışan taşımacılarımızın yanındayım. Öğrencilerimize en güzel ortamlarda eğitim vermek bizim amacımızdır, hedefimizdir. İnşallah bunu da hep beraber sağlayacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA