Sahil Güvenlik Komutanlığının Faaliyetleri

Ege ve Akdeniz'de 24 Şubat3 Mart'ta icra edilen faaliyetlerde 230 yabancı uyruklu yakalandı Deniz ve hava unsurlarınca tespit edilen 5 göçmen kaçakçısı, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca, Ege ve Akdeniz'de 24 Şubat-3 Mart'ta icra edilen faaliyetlerde 230 yabancı uyruklu yakalandı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ege ve Akdeniz'de düzensiz göçün önlenmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bu faaliyetler kapsamında Sahil Güvenlik İzmir ve Kuzey Ege Grup Komutanlıklarının sorumluluk sahasındaki Kuşadası, Sığacık, Çeşme, Dikili, Ayvalık, Ayvacık ve Küçükkuyu bölgelerindeki muhtemel göç rotaları üzerinde yoğunlaşan kontrol ve denetimlerde, Dikili, Çeşme ve Ayvacık bölgelerinde 189 yabancı uyruklu yakalandı.

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Kaş bölgesinde de 41 yabancı uyruklu gözaltına alındı.

Öte yandan, Kaş ve Çeşme bölgelerinde Sahil Güvenlik Komutanlığının deniz ve hava unsurları tarafından tespit edilen 83 yabancı uyruklu ve 5 göçmen kaçakçısı, düzenlenen ortak operasyonla jandarma ekiplerince yakalandı.

Karada tespit edilen üç göç girişimi ise jandarma ekiplerine bildirilerek önlendi.

Sahil Güvenlik Komutanlığınca, düzensiz göçün engellenmesi amacıyla icra edilen faaliyetlerde bir arama kurtarma gemisi, 46 sahil güvenlik botu, 14 SAGET, 3 DEGAK Timi ve 18 kontrol botundan oluşan yüzer unsurlarca 2 bin 392 saat 43 dakika seyir yapıldı.

Ayrıca, 16 helikopter ve 7 uçak sortisi ile 52 saat 40 dakika uçuş gerçekleştirildi, 7 Mobil Radar Timi (MORAD Timi) tarafından 443 saat 30 dakika görev icra edildi.
Kaynak: AA