Öğrenciler İle Veliler Ödevi Münazara Etti

Okuyan, sorgulayan, araştıran ve kendini geliştiren bireyler yetiştirmeyi hedefleyen TED Şanlıurfa Kolejinde münazara etkinliği düzenlendi. Öğrenciler ile velilerin “Eğitimde ödev olmalı mı” konusunu münazara ettiği etkinliğin galibi, ödev verilmesini isteyen öğrenciler oldu.

Öğrenciler İle Veliler Ödevi Münazara Etti
TED Koleji konferans salonunda, “Gerçeklik güneşi fikirlerin çatışmasından doğar” sloganıyla düzenlenen etkinliğe, veliler yoğun ilgi gösterdi. “Eğitimde ödev olmalı mı” konusunun tartışıldığı münazarada, “olmalı” tezini savunan tarafta 4 kişilik öğrenci grubu, aksini savunan tarafta ise yine 4 kişiden oluşan veli grubu yer aldı.

Öğrenciler fikirleriyle alkış aldı

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinden oluşan grup, savundukları fikirlerle eğitimde ödevin mutlaka olması gerektiğini anlattı. Konuşmalarında ödevin okulda öğrenilenleri pekiştirme açısından gerekli olduğuna dikkat çeken öğrenciler, karşı grupta yer alan velilerin tezlerini de çürütmeye çalıştı. Öğrenciler, münazara boyunca ortaya attıkları fikirlerle salondan büyük alkış aldı. Katılımcıların keyifle izlediği münazaranın galibi, 3 öğretmen, 1 avukattan oluşan jürinin verdiği puanlarla belirlendi. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda veliler bin 172 puan alırken, “ödev olmalı” fikrini sonuna kadar başarıyla savunan öğrenciler bin 342 puanla münazaranın kazananı oldu.

“Münazara öğrencilerin öz güvenini artırıyor”

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, münazaranın öğrencilerin empati kurma, araştırma ve kendini toplum karşısında rahat ifade edebilme gibi özelliklerini ortaya çıkarma açısından son derece faydalı bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Şamat, öğrencilerin özgüvenini artıran bu tür etkinliklerin önümüzdeki süreçte farklı konularla devam edeceğini kaydetti.

TED Şanlıurfa Kolejinde hafta sonu, münazara etkinliğinin yanı sıra anasınıfında okuyan öğrencilerin durum değerlendirmesinin yapıldığı veli toplantısı da gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA