Milletvekili Aydemir'e Karayazı'da Coşkulu Karşılama

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Onur Temiz ve Partililerle birlikte Karayazı’da incelemelerde bulundu. Karayazılılara yeni Cumhurbaşkanı sistemi ile ilgili konferans veren Milletvekili Aydemir, “Halkımız için öncelik istikrar ve güvendir. Ölçümüz Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Milletçe diyoruz ki: “Milyon defa milyon evet” Dedi.

Milletvekili Aydemir'e Karayazı'da Coşkulu Karşılama
AYDEMİR’E KARAYAZI’DA COŞKULU KARŞILAMA

Karayazı Kaymakamı ve aynı zamanda Kayyum Belediye Başkanı Kamil Aksoy’u makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında kısa brifing alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ülkenin her zaman birlik, beraberliğe ihtiyacının bulunduğunu belirterek Kaymakam Aksoy’a yeni görevinde başarı dileklerini iletti. İlçede yaya gezerek vatandaşlarla, özel harekat polisleri ile tokalaşan Aydemir’e Karayazılıların alkışlı coşkusu ile konferans salonuna geçti. Beraberindeki partililer daha sonra Turnagöl Köyü Muhtarı Savcı Küçük’ün evinde verilen yemeğe katıldı.

Konferans Salonunda düzenlenen ‘Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ Konulu Konferansa AK Parti Karayazı İlçe Başkanı Servet Tutkun, eski İlçe Başkanı Ünsal Maskan, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Çimen, Meclis Üyesi Yavuz Atalay, SMK Başkanı Murat Atalay, Karayazı Koordinatörü Necmettin Koç, partililer katıldı.

Milletvekili Aydemir, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘HALKIMIZ İÇİN ÖNCELİK İSTİKRAR VE GÜVENDİR’

25 Mart’ta AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın Vira Bismillah diyerek Anayasa değişikliğiyle ilgili referandum çalışmalarını başlattığını ve AK Kadroların halka çıkarak niçin ‘Evet’i anlattıklarını açıklayan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Elhamdülillah, gördük ki, değişikliğin sebebine yönelik anlatımlarımız vatandaşın gönül ve zihninde çok geniş yankı ve ilgi bulmuştur. Siyaset kültürümüzün olmazsa olmaz istişaredir. Meşverettir. Vatandaşımızla istişaremizi sürdürecek, her zaman ve her işte olduğu gibi onlara danışacağız. ‘Halkımız için öncelik istikrar ve güvendir. Vatandaşımız istikrar kavramını özümsemiştir. AK Parti iktidarının son 15 yılda vatandaşa getirdiği barış ve huzur ortamı, sosyal ve ekonomik başarılar, 15 yıllık istikrar halkımızın güvenini kazanmıştır. Siyaseten size mesafe koyanlar dahi, Sayın Cumhurbaşkanımız özelinde ak parti özelinde bir güven iklimini özümsemişlerdir.

’16 NİSAN’DA DAHA MÜREFFEH BİR TÜRKİYE ADIMI ATILACAKTIR’

Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin özünde de istikrar var. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘ Değişiklik çerçevesinde, İnsanımız şunu biliyor ki seçim olduğunda mutlaka ama mutlaka beş yıllığına bir hükümet seçilecek, müşevveş ve ikircikli bir hal çıkmayacak. Ticarette siyasette herkes istikrara yönelecek ve üretken bir zemin oluşacak. 16 Nisanda daha müreffeh bir Türkiye adımı atılacaktır. ‘Siyasi parti farkı gözetmeksizin herkesi ve kesimi hali ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde istekli görüyoruz 16 Nisan sonrasında yeni değişiklik vücut bulduğunda çok daha üreten bir ülke, refahı yüksek bir ülke olacağız. 16 Nisan’da daha müreffeh bir Türkiye adımı atılacaktır. Bizim stratejimiz halkımızın dışında bize istikamet çizen bir takım vesayet odaklarına kendimizi kapatmaktır. Bizde öteki kavramı, ötekileştirme anlayışı asla yoktur, biz halkı bir bütün olarak görürüz. Çatışmayı değil, uzlaşmayı yeğliyoruz. Barış iklimini esas kılmak, huzuru daim kılmak her zaman temel amacımız olmuştur. Biz doğrularımızı anlatıyoruz. Vatandaşımız da hakem rolünü üstlenecek. Bu bir istişare ortamıdır. Bizim üslubumuz halkla istişaredir. Bu üslup 15 yıldır Ak partiye kahır bir ekseriyetin teveccühünü sağlamıştır. Hayırcı cenahta PKK’da var, FETÖ’cüler de var. ‘Niçin Evet’in altı doludur, hayırcılar bunun izahını yapamıyorlar. Terör örgütleri hayır için gayret sarf ediyor. Bütün hainler istisnasız hayır cenahındalar. Bunlarla aynı safta olmayı içlerine sindiriyorlarsa biz bunlara hayır demeyiz.’

‘HAİNLERLE BİRLİKTE OLANLARI AFİŞE ETMEK LAZIM’

‘Bu hainlerle birlikte olanları afişe etmek lazım. Halkımız bunu istiyor.’ ifadeleriyle bir gerçeğe ışık tutan Milletvekili Aydemir Keçecizade Fuat Paşa’ya ait bir anekdotu aktararak, ‘ Keçecizade Fuat Paşa siyasi tarihimizde çok özel bir isim. Diplomat ve devlet adamı olarak tarihe not düştüğü örnek yaklaşımları var. Kendisine başarısının sırrı sorulduğunda, diyor ki, ‘Devletimizle ilgili bir karar alırken bizim için hayırlı rüya görmeyen ülkelerin seferlerine bu işi hissettirmeden konuşurum. Onlardan aldığım yansımaya göre kararımızı belirlerim. Eğer onlar karşı iseler ben o duruşu benimserim. Ve icraate dökerim. Onların hayır dediklerini yaparım. Ardından da başarı gelir. Biz de diyoruz ki, bölücü hainlerin bu hal karşısındaki tavırları bellidir. Onlar biliyorlar ki bu değişiklik gerçekleşirse onların hayat bulma şansı yok. O halde evet. Terörle mücadele ‘Bugün geldiğimiz noktada, dikkat edin. Terörle mücadelede aldığımız mesafeye bütün milletimiz projekte olsun lütfen. Hainlerin bellerini kırdık, inlerine girerek mücadele ettik. Allah’ın izniyle yok olacaklar bunlar. 16 Nisandan sonra başlarını sokacak yer arayacaklar. Herkes emin olsun.

‘CUMHURBAŞKANIMIZA MİLLETİN ÖZEL BİR SEVGİ VE GÜVENİ VAR’

Türk Milletinin tüm unsurlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özel bir sevgi, bağlılık ve güven duyduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, Anayasa Değişikliğiyle bu güvenin bir kez daha tescilleneceğini belirtti.

Değişiklikte yer alan 18 yaşında milletvekili seçilme hakkına atıfta bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Değişiklikte 18 yaşındaki nüfusa yönelik bir hamle var. Kurucu liderimiz eşsiz bir lider. Bu millet 21 yaşında çağ açıp kapayan liderler çıkarmıştır. Bu millete ait genetik tevarüsle bu halin yeniden açığa çıkacağına inanıyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sisteminde uzlaşma zemini var. Tek bir siyasi anlayış seçmeyecek. Bakın uzlaşmanın en net tarifini Sayın Cumhurbaşkanımızda gördük. AK Parti bugüne kadar girdiği seçimlerde en yüksek oy oranı olarak yüzde 49, 50’leri gördü. Sayın Cumhurbaşkanımızın seçiminde ulaşılan oy oranı yüzde 52’dir. BU vatandaş nezdinde bir uzlaşma ve güvenin eseridir. İşte yeni sistem bunu kalıcı kılıyor. Artık, keskin siyasi çatışmalar kalkacak. Uzlaşma gelecek. Seçimlerin ikinci tura yönelmesi durumunda farklı siyasi görüşler taşıyanların ikinci bir siyasi adresi de olacak. Keskin kutuplar olmayacak söylemler olmayacak, barış ve istikrarı getirecek.” ‘Gensoru dışında değişen bir şey olmayacak. TBMM aynı aktivitesini sürdürecek. Yeni sistemle Bakanların tamamı dışarıdan atanacak. Bu şu anlama geliyor, Bakan olma hakkını tüm millete veriyoruz. Yeter ki nitelikli olsun, birikimli olsun, layık olsun.” dedi.

‘BİRİNCİ ELDEN SEÇİM VE TÜRKİYE MODELİ’

Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemiyle, biz ikinci elden değil, milletimizin birinci elden dolaysız olarak kendini yönetecek Cumhurbaşkanı istediğini kaydeden Milletvekili Aydemir,‘ Yasama denetim vazifesini yapacak. Başka fonksiyonlar üstlenecek. Bakanlar dışarıdan atanarak, mevcut haldeki siyasi baskılar da ortadan kaldırılacak. Bakanlarımız oy endişesi duymadan yalnızca yaptırım ve yatırımlara yönelecek. Bizim adımlarımız siyaseten değildir, pragmatik eyyamcı değildir, milletimizin rızası esastır. Oy almak için yönelmiyoruz, teveccühlerine yöneliyoruz. Dualarınıza yöneliyoruz. Milletimiz için huzur ve istikrarlı zemini amaçlıyoruz. Bu değişikliğin temel esprisi de budur. ‘Emin olun, Başka siyasi cenahlarda olanlarda evet diyeceklerdir.

‘SANDIKTAN ‘EVET’E OY PATLAMASI YAŞANACAK’

‘Sahada gördüğümüz budur. Biz bir gönül seferberliğini yürütüyoruz. Karşıtlıklara, ötekileştirmelere karşıyız. Önemli olan halkımız, önemli olan istikrar ve güven ortamıdır. ‘Milletimiz tüm unsurlarıyla tek millet kavramını içselleştirmiştir. Etnik kimlikler de şerefimizdir. Hakikat tek millet olduğumuzdur. Tek Bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlette imanda bütünleşmişlerdir. Onların içlerinde asla ayrılık yoktur. Bizimle birlikte dik duruşlarını herkes görüyor. İmansızların söyledikleriyle hareket etmeyeceklerdir. Dünya durdukça ismi kalacak olan Sayın Cumhurbaşkanımız onlar için olmazsa olmaz liderdir. 16 Nisan’da ‘Evet’ ile oy patlaması yaşanacak. Sayın Cumhurbaşkanımız ufuk çiziyor, sayın başbakanımız bu yolda yürüyor, biz de takip ediyoruz’
Kaynak: İHA