Kuşadası'nda Giritliler Konferansı Ve Fotoğraf Sergisi Düzenlendi

Kuşadası’nda Giritliler Konferansı ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Kuşadası'nda Giritliler Konferansı Ve Fotoğraf Sergisi Düzenlendi
Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği tarafından 2015 yılı 16-18 Ekim tarihleri arasında Kuşadası’nda düzenlenen "Geçmişten Günümüze Girit" başlıklı uluslararası sempozyuma sunulan bildirilerden oluşan kitabın tanıtımı amacıyla İbramaki Sanat Galerisi’nde bir fotoğraf sergisi ve Yrd. Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı "Giritliler" başlıklı bir konferans düzenlendi.

Konferansta mübadele yıllarında Girit ile Kuşadası arasında yaşanan karşılıklı göçe dair bilinmeyen konular konuşuldu.

“Giritliler” başlıklı konferansa çok sayıda vatandaşın yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Giritliler Kültür Dostluk ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Çengel katıldı.

Konferansın açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Kayalı, kültürel değerlerin yaşaması için bu tür organizasyonların sıkça yapılması gerektiğini belirterek “Her zaman söylediğim bir şey var, İnsan geçmişini bilmezse geleceğini doğru şekilde yönlendiremez. Bu nedenle bu tür organizasyonlar bizler için çok önemli. Bu gün konumuz Girit ve göç. O yıllarda neler yaşanmış, mübade nelere mal olmuş, geçmişimizde insanları göçe zorlamak için ne tür oyunlar oynanmış onları sevgili hocamız Tuncay Ercan Sepetcioğlu bizlere anlatacak” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu katılımcılara Girit kültürü, Giritli Türk aileler ve Girit’ten Anadolu’ya yaşanan zorunlu göç hakkında bilgi aktardı.
Kaynak: İHA