Köyde Açılan Kurs Genç Kızlara Umut Oldu

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından Üçtepe köyünde açılan kurs, genç kızlara umut oldu.

Köyde Açılan Kurs Genç Kızlara Umut Oldu
Bismil’in Üçtepe köyünde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kursu, köyün genç kızlarına umut ışığı oldu. Evlerinden çok kursa zaman geçiren genç kızlar, hayata bakış açılarının değiştiğini anlattı.

Kurs öğrencilerinden Sabihe Soğuk, 20 yıldır dikiş nakış yaptığını belirterek, “Bu kursun bize gerçekten çok büyük katkıları oldu. Hem parasal olarak hem de gelişim olarak bize güzel artıları oldu. Çoğu zaman dışarıdan sipariş alıyoruz ve bu bizi daha çok mutlu ediyor. 5 yıldır bu kursa geliyorum çok memnunum evden daha çok burada zamanım geçiyor bu durumdan çok memnunum” dedi.

Köyde usta eğitici olarak görev yapan Suzan Çelik Köçer, 4 aydır burada eğitim verdiğini anlatarak, “Bu köyde yaklaşık 12 öğrencim var. Aktif olarak ben bu mesleği severek yapıyorum. El sanatları makina nakışlarını öğretiyorum. Buradaki öğrencilerim hem öğreniyor hem de maddi anlamda ailelerine katkıda bulunuyorlar. Çoğu kızlarımız neredeyse burada bütün çeyizlerini bile tamamladı diyebilirim. Bu ortamda olmaktan çok mutluyum. İleriki yıllarda devamının olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bismil Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Altunsöz ise, “El sanatları kursundaki genç kızlar hem öğreniyorlar hem de gerek köy içinde gerek köy dışında olsun güzel satışlar yapıp maddi anlamda ailelerine katkıda bulunuyor. Yaklaşık 18 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize kurs bitiminde sertifika veriliyor. Özel sektörlerde çalışabilme imkanı da sağlanıyor. Şimdilik güzel gidiyor aktif bir şekilde devam ediyor. Ümidimiz budur ki daha ileriki yıllarda da böyle sürsün. biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA