Konukoğlu'ndan Gençlere Başarı Tüyoları

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Topluluğu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nin ikinci gününde konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, gençlere başarı konusunda tüyolar vererek, "Hayal kurun, hedefleriniz olsun. Ama, başarıya bir anda değil, adım adım gidin" dedi.

Konukoğlu'ndan Gençlere Başarı Tüyoları
Etkinliğin ikinci gününün açılış konuşmasını yapan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, öğrencilere Kariyer Günleri’nde konuk olanların deneyimlerinden mutlaka yararlanmaları tavsiyesinde bulundu. İlk gün altını çizdiği ‘Hiçbir başarı tesadüfi değildir’ gerçeğine bir kez daha vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, "Burada öğrendiklerinizi asla parayla satın alamazsınız. Her biri birbirinden daha değerli konuklarımızın ağzından çıkan her cümleyi mutlaka beyninize kazıyın. Sözgelimi birazdan Abdulkadir Abi konuşacak. Abi diyorum, çünkü o donanımıyla, mütevaziliğiyle, hayırseverliğiyle hepimizin abisi. Çünkü, O en kritik dönemlerde söz konusu ülke menfaati olunca, ‘Ben varım’ diye en önde ortaya çıkan bir büyüğümüz. Hem ilimiz, hem bölgemiz, hem de ülkemize yaptıkları asla unutulamaz. Gerek Abdulkadir Konukoğlu Ağabeyimiz, gerekse diğer konuşmacılardan öğrenecek çok şeyiniz olduğunu unutmayın lütfen” dedi.



"İşin hilesi dürüstlüktür"

Daha sonra SANKO Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ise çocukluğunda kendi iş yerinde çırak olarak iş hayatına atıldığını ve ancak kendisine hiçbir zaman patron oğlu muamelesi yapılmadığını söyledi.

Konukoğlu, “Hata yaptığım zaman ustamdan defalarca tokat yedim. Ama, babam hep bize ‘İşin hilesi dürüstlüktür’ derdi. Çünkü, hile yaparak belki bir miktar para kazanırsınız, ya da kazanır gibi görünürsünüz ama aslında hep kaybeden kişisinizdir. Bugünkü markalaşma diyoruz ya işte markalaşmanın dürüstçe yapılmasını sağlayan ilkedir bu tavsiye. 15- 16 saat çalıştığımız günler oldu. Dişimizle tırnağımızla bu günlere geldik” şeklinde konuştu.



"Hayal kurun, hedefleriniz olsun"

Öğrencilere mutlaka kendilerine hedef koymaları, hayal kurmaları tavsiyelerinde bulunan Konukoğlu, gençlerden kesinlikle kindar olmamalarını istedi. Konukoğlu, "İş hayatınızda birisiyle tartıştığınızda eğer iyi bir işveren, esnaf, sanayici olmak istiyorsanız bunu hemen unutacaksınız” tüyosunu verdi.

Başarının ancak azim ve çok çalışmayla yakalanabileceğine dikkat çeken Abdulkadir Konukoğlu, konuşmasının devamında, "Başarıya bir anda değil, adım adım gidildiğini unutmayın ve bu konuda aceleci olmayın. Birisini işe alacağız. Önce maaşını, arabasını, odasını, ne zaman müdür olacağını soruyor. İşte yanlış burada. 5 yılda müdür olunduğu görülmüş bir şey midir?” ifadelerine yer verdi.

En çok hastaneden kazanıyor

Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Konukoğlu, binlerce öğrenciye burs verdiklerini, çok sayıda fakülte, camii, okul binası yaptıklarını anlatarak, “Biz bunlara ahrete EFT diyoruz” dedi.

Konukoğlu, bir öğrencinin en çok hangi sektörden kazandıkları yolundaki sorusuna ise "Hastaneden. Çünkü, geçen yıl 5 milyon TL zarar ettik. Ama, en fazla duayı, Allah Razı olsun temennisini oradan aldık. O nedenle hastaneden çok kazanıyoruz” şeklinde cevaplandırdı. Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Ali Gür, günün anısına Konukoğlu’na öğrencilerin imzaladığı mühendis bareti ve plaket takdim etti.

Öğrencilerin büyük bir dikkatle izledikleri etkinlikte Turkcell Müşteri Hizmetleri Grup Başkanı Enver Doğuş Kuran öğrencilere gerekirse iş değiştirmelerini ve hayallerini paylaşmaları tavsiyesinde bulunurken, Toyo Printing Inks Inc.CCO’su Kayup Benli, Gloria Jeans Türkiye CEO’su Mehmet Dinçerler, BritishTown Kurucusu Barış Baysal, Atlas Global CCO’su Semra Erener de GAÜN öğrencileriyle deneyimlerini paylaşıp, sorularını cevaplandırdı.
Kaynak: İHA