Kayıt Dışı İstihdamı Öneleme Çalışmaları Sürüyor

Baykan ilçesinde, Kayıtsız Kalmayın Projesi kapsamında kanaat önderleri ile mahalle muhtarlarına kayıt dışı istihdamın önlenmesi için seminer verildi.

Avrupa Birliği (AB) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen, Siirt Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi tarafından yürütülen projenin toplantısı Baykan Kaymakamlığı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara toplantı salonunda gerçekleşti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abdulcelil İlbaş, açılışta yaptığı konuşmada, kayıtlı toplumun modern toplumun zorunluluğu olduğunu söyledi.

Toplumun her alanında kayıt olduğu zaman fotoğrafı net görme imkanı olacağını kaydeden İlbaş, şunları kaydetti:

'Devlet, istihdam ve ekonomi alanında kayıtlı bir ortam oluştururken, 'bunu kendi gelirini artırmaya yönelik yaptığı bir şey' olarak görülüyor. Genelde 'devlet gelirini artırıyor ve zorunlu kayıt yaptırıyor' diye bir anlayış vardır ama aslında kayıtlı toplumun kazancı öncelikle halkımızadır. Halkımız, çalışma ortamı başta olmak üzere toplumun değişik alanlarında kayıt altına alındığında onlara verilecek olan hizmetin niteliği ve özellikleri de artmaktadır.'

Seminer, SGK İl Müdürü İlbaş'ın, proje hakkında yaptığı sunum ve soruları yanıtlaması ile sona erdi.

Kaynak: AA