'İlk Yardım Sertifikalı' Üniversiteliler Göreve Hazır

Türk Kızılayı'nın kurslarına katılan 2 bin üniversite öğrencisi, Avrupa İlk Yardım Sertifikası almaya hak kazandı Yardımsever öğrenciler, gönüllülük esasıyla dünyanın her yanına yardıma koşmaya hazır Türk Kızılayı ilk yardım eğitim uzmanı Aydın: 'Eğitimlere katılan öğrencilerimiz Avrupa ülkelerinde olası bir afet olaylarına gönüllülük esnasına dayalı olarak, bilinçli mücadele edecek'.

ÖZGÜN TİRAN - Türk Kızılayı'nın kurslarına katılan ve 'Avrupa İlk Yardım Sertifikası' almaya hak kazanan üniversite öğrencileri, gönüllülük esasıyla dünyanın her yanına yardıma koşmaya hazır.

Türk Kızılayı İlk Yardım Eğitim Uzmanı Şeref Kaya Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 2007 yılında başlatılan ilk yardım eğitimi çalışmalarında 2 bin öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Aydın, iki gün süren programlarda, katılımcılara genel ilk yardım bilgileri, hasta yaralı olay değerlendirmesi, temel yaşam desteği, boğulma, kanama, şok, bayılma, kırık, çıkık, zehirlenme, hayvan sokmaları, donma ve kalp krizi sırasında hastaya yardım konularında eğitim verildiğini ifade etti.

Sertifikaların uluslararası geçerliliğe sahip olduğunu bildiren Aydın, 'Eğitimlere katılan öğrencilerimiz Avrupa ülkelerinde olası bir afet olaylarına gönüllülük esnasına dayalı olarak, bilinçli mücadele edecek. Amacımız herkesi ilk yardım konusunda bilinçlendirmek. Eğitimlere katılarak belge almaya hak kazanan öğrencilerimiz, artık tüm dünyaya el uzatarak yardıma koşacak.' şeklinde konuştu.

Aydın, Avrupa İlk Yardım Sertifikası'nın 53 Avrupa ülkesinde geçerliliğe sahip olduğunu ifade ederek, sertifikanın geçerli olduğu sayısının yıl sonunda 190'a yükseleceğini aktardı.

Eğitmen Ferdi Sağır ise Türk toplumunun yardımseverliğinin tüm dünyaca bilindiğini hatırlatarak, verilen ilk yardımlar ile öğrencilerin tüm dünyaya örnek olacaklarını ifade etti.

- 'Dünyanın her yerine yardıma gitmeye hazırım'

Eğitime katılan Kırklareli Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Emre de dünyanın her yerindeki insanlara yardıma gitmeye hazır olduğunu söyledi.

Almış olduğu ilk yardım eğitimi ile insanlara yardım edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Emre, şunları kaydetti:

'Almış olduğum eğitim ile dünyanın neresinde olursa olsun, insanlara yardım etmek için gönüllü olarak hizmet etmeye hazırım. Dünyanın neredeyse her yerinde afetler, terör saldırıları veya savaşlar yaşanmakta. En çok savaş mağdurlarına yardım edebilmek için bu eğitimi almak istedim. Bence bu eğitimi herkes almalı. Sağlık şakaya gelmez. Herkesin başına bir şey gelebilir.'
Kaynak: AA