Huzurevi Sakinleri Yaban Hayatını Keşfetti

Eskişehir'de, yaşları 65 ile 90 arasında değişen huzurevi sakinleri, yaban hayatını keşfetmenin heyecanını yaşadı Huzurevi sakinlerinden 90 yaşındaki Bozkuş: 'Burası tam yaşanılacak yermiş. Çam kokusu var, nefes aldıkça ömrün uzar. Yazları buraya gelip soğuk su içmek lazım' Orman Mühendisi Özge Yaman: '46 hektarlık alanımızda Kızıl Geyik Gen İstasyonumuz mevcut. Türkiye'deki iki istasyondan birisi burada. Bugün yaşlılarımızla birlikte ormanda gezerek yaban hayatını yaşamaya çalışıyoruz. Geyikleri görüp, temiz hava alıp, enerjik bir şekilde şehre geri döneceğiz'

SELÇUK KIZILDAĞ - Eskişehir'de, yaşları 65 ile 90 arasında değişen huzurevi sakinleri, yaban hayatını keşfe çıktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eskişehir Milli Parklar Şube Müdürlüğünce '3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü' kapsamında düzenlenen etkinlik kapsamında, Maide Bolel Huzurevinin sakinleri, Türkiye'nin iki Kızıl Geyik Gen İstasyonundan birine ev sahipliği yapan Çatacık Ormanları Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nı gezdi.

Kızıl Geyik Gen İstasyonuna büyük ilgi gösteren huzurevi sakinleri, buradaki iki geyik yavrusuyla eğlenceli dakikalar geçirdi.

Eskişehir Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Sait Kanar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde iki tane yaban hayatı geliştirme sahalarının olduğunu belirtti.

Kanar, bu alanlarda, doğadaki yaban hayvanlarını korumak için dışarıdan müdahalelerin engellendiğini ve onlara rahatça yaşayabilecekleri ortam sağlandığını ifade ederek, 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Daha önce öğrencilere yönelik bilgilendirmeler yaptıklarını anlatan Kanar, 'Bugünün organizasyonu da huzurevinde yaşayan yaşlılarımıza alanlarımızı tanıtmak için düzenleniyor. Hem 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü'ne anlam katmak hem de 18-24 Mart Yaşlılar Haftası'nın birbirine yakın olması dolayısıyla bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz.' ifadelerini kullandı.

- 'Türkiye'deki iki Kızıl Geyik Gen İstasyonu'ndan birisi'

Milli Parklar Şube Müdürlüğünde görevli olan orman mühendisi Özge Yaman da Çatacık Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın 26 bin hektar olduğunu kaydetti.

Yaman, bölgenin özellikle sarı çam ormanlarıyla meşhur olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

'İşletme olarak Mihalıççık Orman İşletme Müdürlüğü Çatacık Bölge Şefliğine bağlı bir yer. 46 hektarlık alanımızda Kızıl Geyik Gen İstasyonumuz mevcut. Türkiye'deki iki istasyondan birisi burada. Alan içi yemlemelerini biz gerçekleştiriyoruz. Bu yıl doğaya 4 bin kilogram yem takviyesi yaptık. Bugün yaşlılarımızla birlikte ormanda gezerek yaban hayatını yaşamaya çalışıyoruz. Geyikleri görüp, temiz hava alıp, enerjik bir şekilde şehre geri döneceğiz.'

- 'Çam kokusu var, nefes aldıkça ömrün uzar'

90 yaşındaki huzurevi sakinlerinden İsmail Hakkı Bozkuş da geziden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bozkuş, 'Burası tam yaşanılacak yermiş. Çam kokusu var, nefes aldıkça ömrün uzar. Yazları buraya gelip soğuk su içmek lazım. Buraların dağdan gelen suları pırıl pırıl olur. Yakacaksın mangalını, yiyeceksin yemeğini. Mis gibi hava. Kafanı dinleyip sefanı süreceksin. Ülkemiz çok güzel. Kıymetini bilmek lazım.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA