Halk Eğitimde Yemekli Final

Edremit Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(EHEM) tarafından açılan ‘Aşçı Yardımcılığı Kursu’nu başarıyla bitiren kursiyerler, öğrendikleri yemekleri kurs sonunda yaparak son derslerinde kendilerine yemek ziyafeti çektiler.

Halk Eğitimde Yemekli Final
Kursiyerler Yılmaz Akpınar Anadolu Meslek Lisesi mutfağındaki son derslerinde dönerden, boşnak böreğine kadar 15 çeşit yemek hazırladılar. Misafirler, kursiyerlerin hazırladıkları yemeklerin usta aşçılara taş çıkartacak lezzette hazırlandığını belirterek tebrik ettiler.

EHEM Müdürü İsmail Damar, “Açtığımız bu kurs, en çok ihtiyaç duyulan bir meslektir. Toplu yerlerde yetişmiş personel bulamadığı için kamu yada özel sektör hizmet satın alma yönetimi ile yemek hizmeti alıyor. Halbuki en iyi yemek yerinde pişen ve sıcak bir şekilde servis edilip yenilen yemektir. Bu kursu bitirip belge alanlar, bu tür yerlerde istihdam edilebilir. Bu tür kursları yaygınlaştırmak için ek binamızda mutfak açmak için çalışmalarımız sürüyor. Öğrencilerimiz kurslarının son gününde sanatlarını sergilemişler. Tebrik ediyorum. Öğretmenleri Ali Ergöz’e, kursumuza ev sahipliği yapan Yılmaz Akpınar Anadolu Meslek Lisesi’nin müdürü Zuhal Herdan hanıma idareci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”dedi.

Kursiyerler de kendilerinin yetişmesinde büyük emeği olan kurs öğretmenine bir buket çiçek vererek teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA