'Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi' Satış Günleri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Ekonomide Üretime Katılan Eller projesinin satış günleri gerçekleştirildi.

'Ekonomide Üretime Katılan Eller Projesi' Satış Günleri
Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılışı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, TOBB Güneydoğu ve Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, Kutnu Tanıtım Grubu Başkanı Jülide Konukoğlu ve Başkan Yardımcısı Füsun Koçer, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Lebriz Güzelbey, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin katılımıyla yapıldı. Kadınların üretime katılmasının önemini dile getiren GSO Başkanı Konukoğlu, TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen geleneksel Üretime Katılan Eller Projesinin her geçen yıl gelişmesine katkı sağlayan tüm kadınlara teşekkür etti. Konukoğlu, kadınların iş hayatına daha fazla katılmasının ülke ekonomisinin büyümesi için gerekli olduğuna işaret ederek, "Ülkemizin ve Gaziantep’in 2023 hedeflerine ulaşması için sadece erkeklerin çalışması ve üretime katılması yeterli değildir. Bu hedeflerimize ulaşmak için daha fazla kadın girişimcimizin üretime ve çalışma hayatına girmesi gerekiyor. GSO olarak bütün kadın girişimcilerimizin her zaman yanındayız. Kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Bu başarılı projelerinden dolayı başta Hülya Başkanımız olmak üzere bütün kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Evlerinde ürettikleri ürünleri ücretsiz kurulan stantlarda satarak ekonomiye katkı sağladıklarını ifade eden TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Akkaya da, etkinliği 5. kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Etkinlikte, girişimci kadınlara ücretsiz sağlanan alanda 63 stant kurulduğunu belirten Akkaya, “Stantlarda ahşap boyama eşyalar, Antep işi nakış, el işi, takı ve giysilerin yanı sıra pasta, börek ve yuvalama gibi yöresel yiyecekler satışa sunuldu" diye konuştu.

Açılan stantların büyük ilgi gördüğünü aktaran Akkaya, çalışmalarında kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu’na teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra GSO Başkanı Konukoğlu ve diğer protokol üyeleri stantları dolaşarak, alışveriş yaptı.
Kaynak: İHA