Çevre Bakanlığından Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması

Beş bölgenin belirlendiği yarışmada, dereceye giren tasarımcılara 150 bin lira ödül dağıtılacak Bakan Özhaseki: 'Temel amacımız fikir, düşünce ve yaşama dair bir dayatma değil, bu topraklara ait yaşam tecrübesini, tarih ve kültür süzgecinden geçip günümüze ulaşmış birikimi, yeni arayış ve yorumlarla zenginleştirmektir'.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen ve başvuruları 1 Mart'ta başlayan 'Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması'nda dereceye giren tasarımcılara 150 bin lira ödül dağıtılacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kimliği kaybolma tehlikesi içinde olan kentlere yeni kimlik kazandırılması amacıyla 'Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması' düzenlendiği belirtildi.

Yarışmaya, üniversitelerin mimarlık, peyzaj mimarlığı, şehir ve bölge planlama, endüstriyel ürün tasarımı, grafik tasarımı bölümleri mezunlarının katılabileceği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

'Yarışma kapsamında birinciye 40 bin, ikinciye 30 bin, üçüncüye 20 bin, mansiyon olarak da 60 bin lira ödül verilecek. Yarışmada 5 iklim bölgesi (1. Bursa ve Samsun, 2. Kayseri, Konya ve Eskişehir, 3. Erzurum, 4. Gaziantep ve Diyarbakır, 5. Adana) yer alacak. 1 Mart itibarıyla başvuruların başladığı yarışmaya katılmak isteyenler www.kimliklikentmobilyalari.com sitesinden 30 Mayıs 2017'ye kadar başvurabilecek.

12 Haziran 2017'de jüri değerlendirme toplantısı gerçekleşecek ve 19 Haziran 2017'de yarışma sonuçları açıklanacak. Bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfına teslim edilecek projeleri 2 danışman jüri üyesi, 7 asil jüri üyesi değerlendirecek ve dereceye girenlere ödülleri düzenlenecek törenle takdim edilecek.'

Açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yarışmaya ilişkin şu değerlendirmesi yer aldı:

'Temel amacımız fikir, düşünce ve yaşama dair bir dayatma değil, bu topraklara ait yaşam tecrübesini, tarih ve kültür süzgecinden geçip günümüze ulaşmış birikimi, yeni arayış ve yorumlarla zenginleştirmektir. Kentin yeniden tasarlanmasından ziyade mevcut durumu baz alınarak kent kimliğinin varlığının ve devamının bilincinde olarak günümüz koşullarına uygun tasarımların oluşturulmasına teşvik etmektir.'
Kaynak: AA