Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması (2)

'PKK 'hayır'cılık yapıyor. PKK'nın sözcüsü HDP 'hayır'cılık yapıyor. ABD'den bu millete bedel ödeten ve yeni yeni tuzaklar hazırlayan FETÖ, 'hayır'cılık yapıyor. Türkiye'nin büyük bir devlet olmasından rahatsız olan Batı ve AB, 'hayır' çıkmasının zeminini yapıyor ve 'hayır'cılara destek veriyor. Yani PKK'nın sözcüsü, Almanya'da konuşabiliyor, salon toplantısı yapabiliyor, para toplayabiliyor. O paralarla Almanya'dan silah alabiliyor' 'Biz gençlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Genç kardeşimize dedik ki 'Kendine inan ve güven'. Ve dedik ki, 'Ey genç kardeşim, sen Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın'. Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 yaşından beri hep sokaklarda, hep davasını anlattı, hep gençlerle beraber oldu. Hep 'Milletim, memleketim' dedi. Hep 'Medeniyet anlayışım' dedi. Bugün için istiyoruz ki 18 yaşında, 22 yaşında, 23 yaşında, 24 yaşında genç Recep Tayyip Erdoğan'larımız olsun.' 'Ne milleti kandıracağız ne de birilerinin bizi kandırmasına müsaade edeceğiz. Şayet bu yanlış ise şayet bunun karşılığı millette yok ise buyur işte Kılıçdaroğlu sana fırsat, partinin başından ayrıl, bağımsız ol, cumhurbaşkanı adayı ol, millet de tarafsız bir misyonsa seni oraya kondurur. Bu senin hakkın' Törende, CHP Harmancık Belediye Meclis üyeleri Adil Akalın ve Muzaffer Balı ile CHP Yıldırım Belediyesi Meclis üyesi Olcay Yıldırım'a AK Parti rozeti takıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenli Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'PKK 'hayır'cılık yapıyor. PKK'nın sözcüsü HDP 'hayır'cılık yapıyor. ABD'den bu millete bedel ödeten ve yeni yeni tuzaklar hazırlayan FETÖ, 'hayır'cılık yapıyor. Türkiye'nin büyük bir devlet olmasından rahatsız olan Batı ve AB, 'hayır' çıkmasının zeminini yapıyor ve 'hayır'cılara destek veriyor. Yani PKK'nın sözcüsü, Almanya'da konuşabiliyor, salon toplantısı yapabiliyor, para toplayabiliyor. O paralarla Almanya'dan silah alabiliyor' dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığının Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği 46. İl Danışma Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, gençlere güvenlerinin sonsuz olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, siyasette olduğu günden bugüne kadar iki kitleyi asla ihmal etmediğini, onları hep ön plana çıkarmaya çalıştığını dile getiren Müezzinoğlu, bunların gençler ve kadınlar olduğunu belirtti.

'Kadınlara ve gençlere olan inancımız Allah'a şükürler olsun ki bugüne kadar bizi hiç mahcup etmedi.' diyen Müezzinoğlu, şunları aktardı:

'18 yaşındaki bir gence milletvekili olma, muhtar olma, belediye meclis üyesi veya ilçesindeki belediye başkanını seçme hakkını verdiysek, milletvekilini seçme hakkını verdiysek, cumhurun başkanını seçme hakkını verdiysek ona seçilme hakkını vermek de bizim boynumuzun borcudur. Biz gençlere güveniyoruz ve inanıyoruz. Genç kardeşimize dedik ki; 'Kendine inan ve güven'. Ve dedik ki, 'Ey genç kardeşim, sen Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın'. Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 yaşından beri hep sokaklarda, hep davasını anlattı, hep gençlerle beraber oldu. Hep 'Milletim memleketim' dedi. Hep 'Medeniyet anlayışım' dedi. Bugün için istiyoruz ki 18 yaşında, 22 yaşında, 23 yaşında, 24 yaşında genç Recep Tayyip Erdoğan'larımız olsun. Bakınız Cumhuriyet Halk Partisi ne diyor? Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki gençlere, 'Gençler hayır deyin'. Rabbim onlara da akıl fikir versin. Onlara bir dost tavsiyesinde bulunacağım. CHP'li gençlere, CHP'nin başarılı olmasını isteyen tüm Cumhuriyet Halk Partililere en yaşlısından en gencine kadar tek bir tavsiyede bulunacağım. Bu tavsiyeyi tutarlarsa onlar kazanacak Türkiye kazanacak, millet kazanacak. Onlar Recep Tayyip Erdoğan'a bir baksın, nasıl gelmiş mahalleden, sokaktan 18 yaşından... Şayet gençlere inanır ve güvenirlerse, gençlere yetki verirlerse Kılıçdaroğlu gider başarılı ve gencecik Cumhuriyet Halk Partili yönetici gelir ama onun milletin değerleriyle kavgası olmaz, milletiyle derdi olmaz. O milletinin sokaklarında mahallelerinde gezerek gelir, milletiyle dert paylaşarak gelir. Dertler ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır anlayışını benimser, pat diye kasetle genel başkanlığa gelmez. Böyle tırnaklarıyla kazıya kazıya gelir ve Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlar da her vatandaş da 'Ah be' der. İlk defa bizim içimizden, bizimle beraber, bizim büyüttüğümüz, bizim tanıdığımız, sorumluluklarını bilen, dünya ile yarışta bu ülkeyi yarışa sokacak bir genç çıktı ama şayet gençlere 'hayır' dedirtmeye devam ederlerse korkarım ki Cumhuriyet Halk Partisi, yarınlarda bugünlerden daha kötü olacak ama yeni sistem onları da harekete geçirecek.'

- 'Milletten, gençlerden korkan başarılı olamaz'

Müezzinoğlu, Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını kaydederek, ''15 gün önce Sayın Kılıçdaroğlu, bu anayasa değişikliğini biz millete götürelim derken, engellemeye kalktı. Dedi ki 'Kan akıtırız, cesedimizi çiğnersiniz. Bu anayasa değişikliği teklifini TBMM'de size asla geçirtmeyiz.' Kürsü işgali yaptılar, utanmadan, sıkılmadan milletle ilgili bir sistem değişikliğini millete götürmemizin önüne baraj olmaya çalıştılar. Güçleri yetmedi, yetmeyecek ama 10 gün önce ne demek zorunda kaldı, millet hakem artık diyor. Ee günaydın beyefendi. Biz çıktığımız günden beri milletin hakemliğini merkeze aldık, siz, güç odaklarının hakemliğini. Bazen orduya, bazen medyaya, bazen Anayasa Mahkemesine bazen Yargıtaya bazen Danıştaya ama vesayet odaklarına giderek güç almaya, oradan güç alıp da milletin önünü kesmeye, milletin ümüğünü sıkmaya çok alıştınız. Ama artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ey Kılıçdaroğlu. Genç kardeşlerimiz kendilerini inkar etmesinler, haklarını ceplerine koysunlar. Haklarını ceplerine koyarak, Kılıçdaroğlu'ndan kurtulmak istiyorlarsa da kurtulurlar. Partiyi daha başarılı hale ancak öyle getirebilirler. Milletten, gençlerden korkan başaramaz. Hele hele kadından korkan da yandı gülüm keten helva.'' yorumunu yaptı.

- Kimler 'hayır'cılık yapıyor

''Hayır'cılarla yan yana giden anlayışlara bir bakın, kimler 'hayır'cılık yapıyor. Hayır diyenlere bir şey demiyorum ama 'hayır'cılık yapanlara bir bakın.'' ifadesini kullanan Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

''PKK 'hayır'cılık yapıyor. PKK'nın sözcüsü HDP 'hayır'cılık yapıyor. ABD'den bu millete bedel ödeten ve yeni yeni tuzaklar hazırlayan FETÖ, 'hayır'cılık yapıyor. Türkiye'nin büyük bir devlet olmasından rahatsız olan Batı ve AB, 'hayır' çıkmasının zeminini yapıyor ve 'hayır'cılara destek veriyor. Yani PKK'nın sözcüsü, Almanya'da konuşabiliyor, salon toplantısı yapabiliyor, para toplayabiliyor. O paralarla Almanya'dan silah alabiliyor. Bir taraftan da 'PKK terör örgütü' diyorlar. Bir taraftan da milletiyle soydaşlarıyla vatandaşlarıyla buluşacak olan AK Parti'nin bakanlarına engel oluyorlar. Peki 'hayır'cıların yanına kim katıldı, Milliyetçi Hareket Partisi'nin o milli duruşundan rahatsız olan arka planda Milliyetçi Hareket Partisi'ni bölerek ülkenin gelecek siyasetine yön vermeye çalışan bu fırsatçı grubu pompalayanlar. Ve o fırsatçı grup 'hayır'cılık yapıyor. Bir de kim 'hayır'cılık yapıyor, bu saydıklarımız zaten bu ülkenin dertleriyle milletin derdiyle alakası olmayan PKK bölücülük için ve Güneydoğu'da farklı hedefleri olan ülkelerin maşalığını yapıyor. FETÖ bir başka organizasyonun maşalığını yapıyor. FETÖ aracılığıyla MHP içinde çatlak yaratmaya çalışanlar yine FETÖ aracılığıyla 'hayır'cılık yapıyor. Bunların hepsini siyah beyaz gibi görüyoruz. Bir 'hayır'cılık yapan da Cumhuriyet Halk Partisi. O da milletten, milletin değerlerinden korkuyor. Milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız millette olmasından korkuyor. İstiyor ki 'hayır' çıksın. Peki ne olacak, ne öneriyorsun Sayın Kılıçdaroğlu. Koalisyon devam etsin. Oh ne güzel millet bedel ödesin, krizler olsun. O he güzel arada bize fırsat doğar. Belirli odaklar sermayeyi hortumlar, millet bedel öder. Sıradan bir millet olur. Yine 'hayır' çıkarsa ah ne güzel. Bizim zaman zaman bu milletin göbeğini kaşıyan adam, aklı ermez adam veya dağdaki çobanla üniversitedeki hocanın oyu bir mi olacak anlayışı, ipin ucu elimizde olur. Ey Kılıçdaroğlu, dağdaki çoban kardeşimin vicdanı da üniversitedeki profesörün vicdanı kadar saf, temiz ve değerlidir. Bunu böyle bileceksin. Şayet bunu böyle bilebilirsen, sen milletle beraber siyaset yapabilirsin.''

- 'CHP'ye yakışmıyor'

CHP'yi eleştiren Müezzinoğlu, ''Şimdi bazen diyor ki yine utanmadan sıkılmadan gençlere siz milletvekili olma hakkı verirseniz, bunların çocukları için istiyorlar. Ya bizim hiçbirimiz zembille gelmedik. Hiçbirimiz hiçbirimiz. Ben başka bir ülkenin vatandaşı olarak kaçak gelmenin vatansızlığın ne olduğunu bilen, tarlada tütün ekmenin ne olduğunu bilen, hayvan gübresinin nasıl taşındığını bilen ve çiftçiliğin de üretimin de esnaflığın da milletin derdini bilen biriyim. Bu sıralarda öyle bir milletvekili yok, bundan sonra da olmayacak. Sen bir de kendininkilere bak. Kimleri başbakan olarak planladın. Kimleri hangi tezgahlarla bu milletin başına getirmeye çalıştın. Dolayısıyla bunlar milleti korkutmak için basit, sıradan cümleler. Ben üzülüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir partinin geçmiş misyonuna yakışmıyor. O misyonu da bitirip, böldürüp, gidecekler herhalde bu gidişle.'' dedi.

Milletin artık bazı şeylere karnının tok olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, ''Diyorlar ki 'Tek adama yetki verilir mi?' Ya arkadaş neticede dönüp dolaşıp başbakana tek adam olarak yetki vermiyor muyuz? Başbakana nasıl yetki veriyoruz? Hem de karmakarışık, tuzaklar da yapabileceğiniz bir sistemle veriyoruz. Daha önce 11 milletvekili ayart, 11 milletvekiline bakanlık ver hükümet kurulsun, oradan bizim istediğimiz biri başbakan olsun. Veya filan partiyi ikiye böl, o partideki vekiller öbür partiye destek versin, sonradan bizim istediğimiz adam başbakan olsun. Veya dışarıdan ekonomiden sorumlu bir bakan getir, başbakanı ikinci sıraya at, o ne derse Mecliste 15 günde onları çıkart, ondan sonra o başbakan yardımcısı ama başbakandan daha güçlü bir başbakan yardımcısı. Bunlara milletin karnı tok. Bunların bedelini ödedi. Şimdi cumhurun vicdanı. Kim bu vicdan, 58 milyon oy.''

- Kılıçdaroğlu'na adaylık teklifi

Müezzinoğlu, milletin kararının ne olduğunun önemine değinerek, ''Cesaretin varsa sen de talip olacaksın. Diyor ki 'Partili cumhurbaşkanı.' Tamam partili cumhurbaşkanı, kimi kandırıyoruz. Biz AK Parti olarak hep şunu söyledik, 'Biz ne kandıran olacağız ne de kandırılan. Ne milleti kandıracağız ne de birilerinin bizi kandırmasına müsaade edeceğiz.' Şayet bu yanlış ise şayet bunun karşılığı millette yok ise buyur işte Kılıçdaroğlu sana fırsat, partinin başından ayrıl, bağımsız ol, cumhurbaşkanı adayı ol, millet de tarafsız bir misyonsa seni oraya kondurur. Bu senin hakkın. İsteyen partili aday gösterir, isteyen partisiz aday gösterir. Partisiz aday gösterme hakkı yok mu sende, var. Kendin de partisiz olmak istiyorsan buyur ol. Sana da fırsat veriyoruz, işte buyur partisiz birini göster. 'Ekmek için Ekmeleddin' dediniz. Yine bulursunuz. Yine bir ekmek için Ekmeleddin bulabilirsiniz. Bir şey demiyorum. Veya işte belki bekliyordur, daha önce çok başarılı ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı, dünyanın değişik ülkelerinde geziyor. Son derece de tarafsız, bağımsız. Buyurun getirin aday olarak gösterin. Millet de seçiyorsa helal olsun. Önemli olan sistemin millet adına güçlü olması.'' değerlendirmesinde bulundu.

- CHP'den katılımlar

Öte yandan, konuşmaların ardından düzenlenen törende, CHP Harmancık Belediye Meclis üyeleri Adil Akalın ve Muzaffer Balı ile CHP Yıldırım Belediyesi Meclis üyesi Olcay Yıldırım'a, AK Parti rozeti takıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA