Buca'da Ailelere Çok Yönlü Eğitim

Buca Belediyesi, gelecek nesillerin daha sağlıklı aile yapısı ve gelişim süreci içerisinde büyüyebilmesi için ilçede ‘Aile Eğitimi’ programı başlattı. Charlie Chaplin Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi’nde verilen ve 14 hafta sürecek olan eğitimlerde, etkili problem çözmeden, bedensel ve duygusal gelişime kadar anne-baba ve çocuk birliğini etkileyen unsurlar masaya yatırılıyor.

Buca'da Ailelere Çok Yönlü Eğitim


Buca Belediyesi, sağlıklı nesiller için Aile Eğitimi programlarına başladı.

Milli Eğitim, Sağlık ve Adalet Bakanlığı ortaklığında Buca Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle yürütülen eğitim programı Buca Belediyesi Charlie Chaplin Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi’nde start aldı. Aile Eğitmeni Arzu Yılmaz Altürk tarafından verilen eğitimlere Bucalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Çocuk gelişimini desteklemek, aile içi iletişimi güçlendirmek amacıyla düzenlenen Aile Eğitimi programında çocukların; yaş, dönem özellikleri ve yapısına uygun doğru yaklaşım yöntemleri öğretiliyor. Çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ebeveyn olarak doğru rehberlik yapma, etkili problem çözme teknikleri, bedensel, zihinsel, dil, duygusal ve sosyal gelişimin desteklenmesi yönünde çalışmaların yapıldığı eğitimler interaktif olarak yürütülüyor.

Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’nde yürütülen haftada 1 gün, günde 3 saat olarak verilecek eğitim programı 14 hafta sürecek. Bucalı kadınlar program sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı katılım belgesi almaya hak kazanacak.
Kaynak: İHA