Bismil Belediyesinden Öğrencilere Ücretsiz Taşımacılık

İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç’in kayyum olarak görevlendirildiği Diyarbakır’ın Bismil Belediyesi, öğrencilere ücretsiz paso kartı dağıttı.

Bismil Belediyesinden Öğrencilere Ücretsiz Taşımacılık
Bismil ilçesinde hastanelere ücretsiz ulaşım araçlarını faaliyete geçiren belediye, vatandaşlara yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç’in kayyum olarak görevlendirildiği belediye, şimdi de öğrencilere okullarına rahat ve ücretsiz ulaşabilmeleri için paso kartı dağıttı.

Yavuz Selim İlköğretim Okulunun bahçesinde gerçekleştirilen kart dağıtım törenine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Remzi Güneş ve Belediye Meclis Üyesi Mahmut Vural ile öğrenciler katıldı.

Ücretsiz ulaşım hizmetini faaliyete geçirmenin sevincini yaşadıklarını anlatan Ak, “Okullar bölgesinde 8 tane okulumuz var. Köylerden, kırsallardan gelen öğrencilerimizi taşımalı eğitim kapsamında buraya getiriyoruz. Merkezde oturan öğrencilerimizi ise taşımalı eğitim kapsamına alamıyorduk. Öğrencilerimiz kendi imkanlarıyla merkezden buraya geliyorlardı. Okullar bölgesi uzak ve bu bölgeye giderken tehlike arz edebilecek bir köprü ve bir kavşak var. İmkanı olmayan öğrencilerimizin taleplerini, Milli Eğitim olarak İlçe Belediye Başkanı Turgay Gülenç’e ilettik. Onlar da belediye olarak destek oldular. Bugünden sonra öğrencilerimiz de okullarına ücretsiz taşınacak. Onlara birer paso kartı verdik” dedi.

Kaynak: İHA