Başkan Saygılı Emeklilerle Buluştu

Hüseyin Kahya Parkı içerisinde bulunan emekli evini ziyaret eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, emeklilere yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verdi.

Başkan Saygılı Emeklilerle Buluştu
Kentteki emeklilerin uğrak yeri olan emekliler evini ziyaret eden Mehmet Saygılı, yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verierek onlardan gelen soruları cevaplandırdı.

Referandum hakkında fikirlerini beyan ederek destek olacaklarını belirten emekliler, belediye tarafından yürütülen çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.

Ziyarette yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi veren Başkan Saygılı, "Bu referandum ile Türkiye’nin bir dönüm noktasına ilerlemektedir. Bu dönüm noktasında Ülkemizin bekası için canla başla çalışacağız. Türkiye parlamenter sistemden dolayı geçmişte istikrarsız siyasi dönemleri gördü. Biz geçmişte seçim yapılıpda hükümetlerin kurulmadığı dönemleri gördük. Hükümet kurulduğu halde devam edemeyenleri de gördük. Parlamenter sistem siyasi istikrarı üretmiyor. Bizim 14 yıllık iktidarlık dönemimizde istikrarın olması Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir siyasi liderin olmasındandı. Böyle güçlü bir siyasi lider olmazsa bugünkü sistem yanıt vermiyor. Bizim önerdiğimiz 16 Nisan’da oylanacak olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin kendisi istikrar üretiyor. Milletin doğrudan hükümeti seçtiği sistem kendisi istikrar üreten bir sistem. İnşallah bu referandum sonucunda güçlü bir Türkiye ile yola devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak: İHA