Aile Boyu Yazılım Eğitimi

Ayvalık'ta düzenlenen Android ile Mobil Programlama Eğitimi'ne aileler, çocuklarıyla birlikte katılıyor.

Ayvalık ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Türkiye’de ilk kez örgün eğitim modeliyle düzenlenen Android ile Mobil Programlama Eğitimi'ne aileler çocuklarıyla birlikte katılıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, gazetecilere yaptığı açıklamada Halk Eğitim Merkezi ile birlikte düzenledikleri eğitimin Japonya, İngiltere, ABD ve pek çok AB ülkesinde lise düzeyinde verildiğini söyledi.

Eğitimin 14 yaşındaki gençlere verildiğini ancak ailelerin de çocuklarıyla birlikte eğitimleri katıldığına işaret eden Bahadır 'Öğrencilerimizin öğrendiklerini aileleriyle paylaşmaları bizim her alanda uygulamaya çalıştığımız bir eğitim şeklidir. Aileler, öğrenciler ve öğretmenler eğitim üç ayağıdır. Bu ayak bir araya gelmezse verilen eğitimler eksik kalmaktadır.' dedi.

Bahadır, teknolojinin günümüzde insan hayatının çok önemli bir parçası haline geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

'Çağımızda insanlar teknoloji ile bilgisayarlar aracılığıyla daha fazla zaman geçirmektedir. Keza çocuklarımız da öyle. Anne ve babalar olarak en çok şikayetçi olduğumuz çocuklarımızın internet bağımlılığını, bu tür bir eğitimle olumlu yönde kullanılması da ayrıca önemlidir. Bu eğitimle çocuklar, kendi hayal dünyalarını geliştirerek zamanlarını değerlendiriyorlar. Tabi bu durum bizi de son derece memnun ediyor.'

Kaynak: AA