Ağaç Dalları Yüzlerce Aileyi Isıttı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde belediye ekipleri tarafından budanan ağaçlardan elde edilen yaklaşık 7 ton odun, ihtiyaç sahibi bin 300 ailenin soğuk kış günlerinde içini ısıttı.

Ağaç Dalları Yüzlerce Aileyi Isıttı
Sosyal yardımlaşma hizmetlerini sürdürerek yoksulun yanında olmaya devam eden Turgutlu Belediyesi, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımı yaptı. Park Bahçe Müdürlüğü ekiplerince yıl boyu devam eden budama çalışmalarından toplanan dallar, yoksul ailelerin evlerine ulaştırılarak soğuk kış günlerinde ekonomilerine katkı sağladı. Kışın en sert dönemlerinin yaşandığı aralık-ocak ve şubat aylarında yoğun bir çalışma içerisinde olan ekipler, Park Bahçeler Müdürlüğü şantiyesinde çuvallara doldurduğu yakacakları, bin 300 haneyi tek tek ziyaret ederek yardıma muhtaç ailelere ulaştırdı.

“İhtiyaç sahiplerimizin her zaman yanındayız”

Ekonomik sıkıntı çeken ailelere yönelik imkanlarını seferber ettiklerini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, yardımlar kapsamında yakacağın önemini vurgulayarak, “Aşevi ve Hayır Merkezimiz ile sıcak aş yardımlarımızı, Dost Eli Kıyafet Yıkama ve Teslim Merkezimiz ile giyecek yardımlarımızı ara vermeden sürdürürken, kış aylarında da yakacak yardımı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana aksatmadan sürdürdüğümüz çalışmalarımız kapsamında bu yıl bin 300 haneye yakacak yardımı yaptık. Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilen budama çalışmalarından elde edilen ve toplamda 7 tonu bulan yakacağı bizzat ekiplerimizce ailelerimize ulaştırdık. Bir elin verdiğini diğer ellerin görmemesi hassasiyetiyle başarıyla yürüttüğümüze inandığımız bu çalışmalarla inanıyorum ki yüzlerce vatandaşımız çetin geçen bu kışı sorunsuz geçirmişlerdir. Bilinmesini isterim ki bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yardıma muhtaç ailelerimiz Turgutlu Belediyesini yanlarında hissedeceklerdir.” dedi.

Kaynak: İHA