Vali Çakacak Açıklaması 'Her İşveren Gücü Ölçüsünde İstihdam Sağlayarak Bu Seferberliğe Katkı Sunmalı'

İçel Valisi Özdemir Çakacak, Türkiye’nin sağlam temellere oturmuş ekonomisinden rahatsız olanların gerek terörle gerek ekonomik oyunlarla ülkenin büyümesine darbe vurmak istediklerini belirterek, “Bu nedenle Milli İstihdam Seferberliği son derece önemli. Her işveren gücü ölçüsünde istihdam sağlayarak bu seferberliğe katkı sunmalı” dedi.

Vali Çakacak Açıklaması 'Her İşveren Gücü Ölçüsünde İstihdam Sağlayarak Bu Seferberliğe Katkı Sunmalı'
İçel Ticaret Borsası (MTB) Meclis Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak’ın katılımıyla yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan ‘Milli İstihdam Seferberliği’ kapsamında düzenlenen toplantıya, İçel Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdür Yardımcısı Suat Turanlı ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdür Yardımcısı Tuncer Arslan da katıldı.

Çakacak: “Devasa yatırımlar bir bir hizmete giriyor”

MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ve Meclis Başkanı Hüseyin Arslan başkanlığında MTB hizmet binasında yapılan toplantıda konuşan Vali Çakacak, İçel’deki kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleriyle düzenledikleri toplantıda, İçel olarak istihdam seferberliğine mevcut çalışanların en az yüzde 5 fazlası kadar istihdam sağlayarak katkıda bulunulmasını kararlaştırdıklarını anımsattı. 15 Temmuz’da büyük bir badire atlatan Türkiye’nin son yıllarda büyük bir kalkınma ve gelişme hamlesi gerçekleştirdiğini belirten Çakacak, 2023 yılında da dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olarak 500 milyar dolar ihracat yapmayı hedeflediğini kaydetti.

Çakacak, bu doğrultuda devasa yatırımların hem İçel’de hem de ülke genelinde bir bir hizmete girdiğini söyledi.



İçel’de devam eden yatırımlarla ilgili bilgi veren Çakacak, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın sadece İçel’in değil tüm Çukurova bölgesinin her anlamda kalkınmasına ve gelişmesine, bunun yanı sıra ülkemizin de ekonomik büyümesine hizmet edeceğini ifade etti.

Toplam 22 tünel ve 12 viyadük bulunan İçel-Antalya Akdeniz Sahil Yolu’nun da 3 milyar TL’lik proje tutarına sahip olduğunu dile getiren Çakacak, yüzde 87,5 oranında tamamlanan, içme ve sulama suyu amaçlı kullanılacak olan Pamukluk Barajı’nda da 4 bin 187 metre uzunluğunda sulama tüneli bulunduğunu kaydetti.

“Artık bu topraklarda terörün hiç birisine yer yok”

Türkiye’nin sağlam temellere oturmuş ekonomisinden rahatsız olanların 15 Temmuz’da ülkenin büyümesine darbe vurmak istediklerini belirten Çakacak, “Bu ülkede daha önce de darbeler oldu ama hiçbiri 15 Temmuz gibi olmadı. Milletin iradesinin tecelli ettiği yer olan Gazi Meclisimize kendi uçaklarımızdan bombalar atıldı. Bu olay, milletin iradesinin de rafa kaldırılmak istendiğini açıkça göstermekteydi. Bu nedenle bu darbe girişimi teşebbüsün de ötesinde bir şeydi” diye konuştu.

Darbe girişimiyle asıl gerçekleştirilmek istenenin, ülkeyi kaosa ve iç savaşa sürüklemek ve sonunda da işgal ortamına hazırlamak olduğuna dikkat çeken Çakacak, söz konusu vatan olduğunda bu milletin birliğini ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını vurguladı. Bu Milletin Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği birliği, beraberliği ve kardeşliği 15 Temmuz gecesinde de gösterdiğini söyleyen Çakacak, yine de ülkenin ve milletin üzerinde kötü emeller besleyenlerin bu düşüncelerinden vazgeçmediklerinin altını çizdi. Çakacak, “Alfabemizde ne kadar harf varsa kullanarak oluşturdukları terör örgütlerini üzerimize saldılar. Amaçları ülkemizi terörle yönetilemez hale getirmek ama bu devletin ve milletin ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu bilmiyorlar. Biz, devlet geleneğine sahip bir milletiz; terörle mücadelede de uzmanlaşmış ve büyük tecrübe kazanmış bir ülkeyiz. Terörle mücadelede devletimiz, Silahlı Kuvvetlerimiz ve güvenlik güçlerimiz ne gerekiyorsa yapıyorlar. Artık bu topraklarda terörün hiç birisine asla ve asla yer yok” ifadelerini kullandı.

“Her işveren gücü ölçüsünde istihdam sağlayarak bu seferberliğe katkı sunmalı”

Türkiye üzerinde ekonomik oyunlar da oynandığına işaret eden Çakacak, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu devamlı düşürdüğüne, ekonomisi Türkiye’den çok kötü olan ülkelere ise yüksek not verdiklerine dikkat çekerek, söz konusu kuruluşların objektif değerlendirmeler yapmadığının altını çizdi. Bu nedenle Milli İstihdam Seferberliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Çakacak, “Her işveren gücü ölçüsünde istihdam sağlayarak bu seferberliğe katkı sunmalı. Bu sayede ekonomide önemli bir hareketlenme olacak, böylelikle de ülkemizdeki sosyal barışa çok büyük katkı sunulacak. İçel, 15 Temmuz gecesinde gösterdiği o milli ve dik duruşu; sanayicisi, iş insanı ve esnafıyla birlikte Milli İstihdam Seferberliğinde de sergileyecektir” şeklinde konuştu.

Çakacak, katılımcılara istihdam seferberliğine verecekleri destek ve katkılardan dolayı da teşekkür etti.

Arslan: “Ticaret Borsası olarak seferberliğe katılım sağlayacağımızı taahhüt ettik”

MTB Meclis Başkanı Hüseyin Arslan ise Milli İstihdam Seferberliğinin amacının işsizlikle mücadele olduğunu ve istihdam oranının en az yüzde 5 arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Arslan, “Ticaret Borsası olarak Sayın Valimizin başkanlığında diğer meslek örgütleriyle yaptığımız toplantıda seferberliğe katılım sağlayacağımızı taahhüt etmiştik. Üyelerimizle birlikte İçel’de istihdam oranının arttırılması konusunda üzerimize düşen ne varsa yapacağız” dedi.

Özdemir: “İçel’de en az yüzde 5 istihdam artışı sağlanması konusunda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz”

MTB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir de ülke ve il genelindeki işsizlik seviyesi rakamlarından bahsederek, işsizliğin yaygınlaşmasının birçok toplumsal sorunun ana nedeni olduğunu belirtti.

Sorunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğine dikkat çeken Özdemir, işverenler açısından en çok vergi ve sigorta prim ödemeleri konusunda sıkıntı yaşandığını dile getirerek, şunları söyledi: “Devletimiz tarafından sağlanan teşviklerle işverenin vergi ve sigorta yükü yüzde 37 oranında azaltılacak, işsiz vatandaşlarımızın da iş ve aş sahibi olması sağlanacaktır. Devletimizin büyük bir fedakarlık göstererek 12 milyar TL değerinde kaynak ayırdığı bu teşvik paketi sonrasında işverenler olarak bizler de taşın altına elimizi koyduğumuzda, kentimizdeki işsizlik oranı azalacak, sosyal barış güçlenecek, kayıt dışı istihdam azalacak ve ekonomik büyüme hızlanacak, en önemlisi de vatandaşlarımızın yaşam standartları yükselecektir. Ticaret Borsası olarak tüm üyelerimizle bu seferberliğe katılacak, Sayın Valimiz tarafından belirlenen İçel’de en az yüzde 5 istihdam artışı sağlanması konusunda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz.”

Toplantıda ayrıca İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Arslan tarafından “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik-İstihdam Teşvikleri” konulu bir sunum yapıldı.
Kaynak: İHA