Türkiye Romanlar Buluşması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: '16 Nisan'da sandığa gideceksiniz, Cumhuriyet'e sahip çıkın, oy kullanın, işsizlik olmasın, aç insan olmasın'.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'daki halk oylamasında sandığa gidilmesini isteyerek, 'Cumhuriyet'e sahip çıkın, oy kullanın, işsizlik olmasın, aç insan olmasın.' dedi.

Kılıçdaroğlu, Kültürpark'taki Türkiye Romanlar Buluşması'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en temel sorununun işsizlik olduğunu, işsizliğin de ancak sosyal devlet ilkesiyle sona erdirilebileceğini söyledi.

Roman vatandaşlara verdiği sözü tuttuğunu ve onları temsil eden Özcan Purçu'yu seçilecek bir yerden milletvekili adayı yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, Purçu'nun da TBMM'de önemli görevler üstlendiğini kaydetti.

Roman bir vatandaşı TBMM'ye taşıyan unsurun Cumhuriyet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kendisinin de Cumhuriyet sayesinde CHP Genel Başkanlığı görevine gelebildiğini belirtti. Cumhuriyet'e bu nedenle sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, herkesin eşit vatandaş olduğunu ve eşit hizmet alması gerektiğini anlattı.

Roman vatandaşların önemli görevler almaya devam edeceğini de belirten Kılıçdaroğlu, 'Siz yeter ki siyasete ilgi gösterin, doğruların arkasında durun.' dedi.

Türkiye'nin referanduma hazırlandığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, '16 Nisan'da sandığa gideceksiniz, Cumhuriyet'e sahip çıkın, oy kullanın, işsizlik olmasın, aç insan olmasın. ' diye konuştu.

Romanların 'hayırlı bir iş' yapmasını isteyen Kılıçdaroğlu, 'Demokrasi olsun, demokrasi hayırlı iştir hep birlikte gereğini yapalım.' ifadesini kullandı.

Tepecik Filarmoni Orkestrası'nın mini konserini dinleyen Kılıçdaroğlu'na Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından 'hayır' yazılı testi hediye edildi.
Kaynak: AA