Türkiye Finans'tan 296 Milyon Liralık Net Kar

Türkiye Finans'ın Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Kanat: 'Net karımız yüzde 13,5 artışla 296 milyon lira olarak gerçekleşti'.

Türkiye Finans Katılım Bankası'nın 2016 net karı yüzde 13,5 artarak, 296 milyon liraya çıktı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Finans, 2016 yılında büyümesini sürdürdü. Katılım bankacılığı prensipleriyle ekonomiye desteğini devam ettiren Türkiye Finans’ın kullandırdığı fonlar, 2016 yılı sonunda 27 milyar liraya ulaştı. Türkiye Finans’ın gayri nakdi fon kullandırımı ise 12 milyar liranın üzerinde gerçekleşti.

2016 yılına ait finansal göstergelere göre, Türkiye Finans’ın aktif büyüklüğü 38,8 milyar liraya ulaşırken bu tutarın yüzde 70’i kullandırılan fonlar olarak gerçekleşti. Türkiye Finans’ın en önemli fonlama kaynaklarından biri olan toplanan fonlar ise 21 milyar lira olarak açıklandı. Toplanan fonların bilanço içindeki payı yüzde 54 olurken cari mevduatlar bir önceki yıla göre yüzde 6,3 artarak 6 milyar liraya ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Finans'ın Finans ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Mete Kanat, 'Güçlü mali yapımız ve yenilikçi ürünlerimizle sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. Geçmiş yıl karlarının bankada tutulmasıyla özkaynaklarımız 3,7 milyar liraya ulaşırken net kar payı gelirlerimiz bir önceki yıla göre yüzde 7,5 artarak 1,5 milyar lira, net karımız ise yüzde 13,5 artışla 296 milyon lira olarak gerçekleşti.” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Finans’ın sermaye yeterlilik rasyosunun 2016’da 207 baz puanlık artışla yüzde 15,6 olarak gerçekleştiğini belirten Kanat, sürdürülebilir karlılık için gelecek dönemde verimliliği artırarak büyümeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: AA