TBMM Başkanvekili Aydın'dan Avrupa Ülkelerine Tepki

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, tüm engellemelere rağmen batı ülkelerinde referandum çalışmalarını yürüteceklerini kaydetti.

TBMM Başkanvekili Aydın'dan Avrupa Ülkelerine Tepki
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Almanya’daki referandum toplantılarının iptal ettirilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Hollanda’da referandum etkinliğine izin verilmemesine tepkiler sürüyor.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, TÜMSİAD Adıyaman Şube Başkanı Erkan Çakmak’ı ziyaretinde, Almanya’nın ardından Hollanda’da da referandum etkinliğine izin verilmemesiyle ilgili açıklamada bulundu.

Avrupa’da çok sayıda seçmen olduğunu dile getiren Aydın, "Demokratik kanallarla propaganda yapmak durumundayız. Avrupa’nın buna müsaade etmesi zorunludur. Demokrasinin gereğidir. Demokratik iradeye hiçbir şekilde ipotek konulamaz. Onlar ne yaparsa yapsın, Avrupa’da da teşkilatlanmış bir parti olarak, teşkilatlarında ötesinde pek çok sivil toplum kuruluşları eliyle de biz propagandamızı yürüteceğiz. Bu siyaset üstü bir meseledir. Bu tam bağımsız Türkiye meselesidir. Bu mesele memleket meselesidir. Güçlü Türkiye yolunda atılması gereken bütün adımları atacağız.

Terör örgütlerinin mitinglerine müsaade eden, teröristlerin pankartlarını taşıyarak, Avrupa’nın göbeğinde mitinglere izin veren, terör örgütlerinin üst düzey yöneticilerinin mitinglere katılmasına izin veren Almanya, Hollanda ve diğerleri söz konusu Türkiye’nin demokratik kuruluşlarının, Bakanlarının katılacağı programların iptal edilmesi kabul edilemez. Avrupa’da ‘evet’ korkusu var. Avrupa tam bağımsız Türkiye istemiyor. Tam bağımsız Türkiye için 16 Nisan’ın ne kadar önemli olduğunu bilen Avrupa, kendileri acısından güçlü Türkiye’yi kabul edilemez olarak görüyor" dedi.

Kaynak: İHA