Sivil Memurlardan Kan Bağışı

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) İzmir Şube Başkanlığının organizasyonuyla bir araya gelen TSK ve emniyet çalışanı memurlar, 'Bağışlanan Her Kan Kurtarılan Üç Can' kampanyası kapsamında Kızılaya kan bağışında bulundu.

SİME-SEN'in Konak Meydanı'ndaki İzmir Şubesinin önünde bir araya gelen sivil memurlar, Türk Kızılayı öncülüğünde başlatılan 'Bağışlanan Her Kan Kurtarılan Üç Can' kampanyasına katılarak kan bağışladı.

Burada gazetecilere açıklama yapan SİME-SEN İzmir Şube Başkanı Murat Öztürk, TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü ve TBMM'de örgütlü sivil memurlardan oluşan sendika üyesi sivil memurların toplumsal duyarlılıklarının üst düzeyde olduğunu ifade etti.

Türk Kızılayının kan stoklarına katkıda bulunmayı milli görev bildiklerini belirten Öztürk, 'Bugün bu duyarlılığı gösteren sivil memur üyelerimiz aynı zamanda TSK ve emniyet içinde demokrasinin sigortasıdır. Sivil memurlarımız Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde de cuntacıların karşısında dimdik durmuşlar ve sonuna kadar milli iradeyi savunmuşlardır. Darbe girişimi sırasında olduğu gibi Türkiye'yi işgal etmeye çalışan güçlere karşı olduğu gibi Türkiye'nin bölünmesini isteyen, ülkemizi zayıflatma hevesinde olan hiçbir terör örgütüne de izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.' şeklinde konuştu.

Etkinlikte, kan bağışında bulunanlara meyveli soda ve çikolatalı bisküvi ikram edildi.

SİME-SEN genel başkan yardımcıları Murat Öner ve Ali Balcı'nın da hazır bulunduğu etkinliğe, Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök de katılarak kampanyaya destek veren sendika üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: AA