Selzedeye Haciz İşlemine Erteleme

Sel felaketi yaşanan İçel’in Erdemli ilçesinde, evini sel sularından temizlemeye çalışırken oğluna gelen hacizle şok yaşayan anne, kendilerine yardıma gelindiğini zannettiklerini, işin aslını öğrenince yıkıldıklarını söyledi. Haciz işlemi, kaymakamlığın devreye girmesi ile ertelendi.

Selzedeye Haciz İşlemine Erteleme
Selzede anne yaşadığı iki ayrı şoku atlatamadığını yatağa düştüğünü söyledi.



Berrin K. , "Tam selde canımızla mücadele ediyoruz. Evden su atmaya çalışıyorum, titriyorum soğuk suda. Eşyalarım mahvolmuş onlarla uğraşıyorum. Bende zannettim ki bir görevli halimizi hatırımızı soracak. Baktım ki icra memuru, avukat. Şuan hiç müsait değiliz, lütfen, pislik içindeyiz, yapmayın sonra görüşelim dediğim halde gitmediler" dedi.

Haciz memurlarını zamanlarının kısıtlı olduğunu söylediğini ifade eden Berrin K. "O zaman seldeki eşyalarımı alın haciz edin dedim. Zaten atacağım götürün gidin işinize yarıyorsa dedim. 5-6 yıl önce bir firmaya olan alacak verecek davası bu." diye konuştu.



"Çok zoruma gitti"

Berrin K. "Ödeyecek durumun olsa zaten öderim. Sel mağduruyum, o acım burnumdayken bunu yapmaları çok zoruma gitti. Yarın gelin, bir gün gelin ne oluyor böyle dedim. Ama illa yapacağız dediler. Gelin yapın dedim. Ne söylediysem olmadı işimizi yapacağız dediler. Yaptılar, baktılar birşey de bulamadılar, yazıp gittiler" dedi.

Berrin K., oğlunun 5 yıl önce bir firmanın yetkili servisliğini yapmaktayken iflas ettiğini belirterek, o dönemden kalan borçlarının yaklaşık 16 bin lirayı bulduğunu da dile getirdi.

"Kaymakamlık konuya el koydu"

Erdemli Kaymakamlığının konuyla ilgili başlattığı inceleme ve yapılan değerlendirmenin ardından icra takibi ertelendi. Kaymakamlık tarafından aileye imkanlar ölçüsünde yardımda bulunulacağı da öğrenildi.
Kaynak: İHA