Rüyasında Gördüğü Şehit Halisdemir'in Mezarına Yürüyerek Gidiyor

Şehit Ömer Halisdemir'in mezarını ziyaret etmek için Burdur'dan yaya olarak yola çıkan 63 yaşındaki Osman Koç, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine vardı.

Taşıdığı Türk bayrağı ile yola çıkan Koç'u ilçe girişinde Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı, AK Parti İlçe Başkanı Selçuk Gökmen karşıladı.

Koç, gazetecilere burada yaptığı açıklamada, rüyasında 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir'i görmesinin ardından Niğde'deki mezarını ziyaret etmeye karar verdiğini söyledi.

- Halisdemir'in mezarına kadar yürüyecek

Burdur'un Bucak ilçesi Avdancık köyünden 3 gün önce yola çıktığını dile getiren Koç, yürüyerek başladığı yolcukta Şarkikaraağaç'a ulaştığını belirtti.

Köyünden aldığı toprağı Halisdemir'in mezarına dökeceğini belirten Koç şöyle konuştu:

- Rüyasında gördü

'Nasip olursa başarabilirsek ne mutlu bize. Ömer Halisdemir'i sürekli rüyamda görüyordum. Uykularım kaçıyordu. Rüyama giren şehidimiz hiçbir şey söylemiyor. Sağ eli açık, elinde toprak gibi bir şey varken görüyorum. Annem babam öldü. Daha onları hiç rüyamda görmedim. Sürekli rüyama giriyor. Belki 50-60 kez gördüm. Rüyamda gördükten sonra uyanıyorum sonra bir türlü uyuyamıyorum. Ben de bu yürüyüşü gerçekleştirmeye karar verdim. Otobüsle gitmek işin kolayı olurdu. Ama ben işin zor tarafını seçtim.'

Belediye Başkanı İsa Çarkacı da Koç'un çok anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdiği belirterek, Halisdemir'e kendilerinden de selam götürmesini istedi.

Geceyi Şarkikaraağaç'ta geçirecek olan Koç, sabahın erken saatlerinde Beyşehir'e gitmek üzere yola çıkacak.

Kaynak: AA