Referandumda Sandıklar Kadın Muhtarlara Emanet

Ankara Barosu, Başkent’teki kadın muhtarlarla kahvaltıda buluştu. Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda sandık güvenliğini sağlayabilmek için kadın muhtarlara işbirliği çağrısı yaptı.

Referandumda Sandıklar Kadın Muhtarlara Emanet
Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde Başkent’teki kadın muhtarları kahvaltıda ağırladı. Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen Kadın Muhtarlar Buluşması’na, Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ve çok sayıda kadın muhtar katıldı.

Kahvaltı sonrası kadın muhtarlara seslenen Canduran, muhtarların genel yönetimin temsilcileri olduğunu belirterek, bölgelerini, mahallelerini en iyi muhtarların bildiğini kaydetti.

Muhtarların, halk ile devlet arasında köprü olduğunu ifade eden Canduran, referanduma ilişkin önemli konulardan birinin sandık güvenliği olduğunu vurguladı.

Ankara Barosu’ndan kadın muhtarlara işbirliği çağrısı

Canduran, Ankara Barosu olarak, sandık güvenliğine katkıda bulunabilmek için her seçim sürecinde Seçim Güvenliği Merkezi kurduklarını hatırlatarak, “Sandık güvenliğine gölge düşürebilecek her olaya, seçim hukuku alanında uzman meslektaşlarımız aracılığıyla müdahale ediyoruz. Bu referandum sürecinde de Referandum Güvenliği Merkezi kuracağız. Sizlerden istirhamımız, mahallelerinizdeki sandık bölgelerinde yaşanabilecek her olumsuzluğu bu merkeze bildirmeniz” diye konuştu.

Muhtarlardan gelecek her ihbarın titizlikle değerlendirileceğini ve sandığa gölge düşürecek her olaya anında müdahale edileceğini anlatan Canduran, “Bu sayede sandık güvenliğine hep birlikte katkıda bulunabilir ve Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren bu referandumda oyların heba olmamasını sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.



“Her vatandaş hangi fikirde olursa olsun sandığa gitmeli”

Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ise, seçim günlerinde alanlarda olduklarını, nüfus müdürlükleriyle koordineli çalıştıklarını belirtti.

Sandık güvenliğini sağlamak için de alanlarda bulunacaklarını ifade eden Erenoğlu, vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde oy kullanmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi. Her vatandaşın sandığa gitmesi gerektiğini vurgulayan Erenoğlu, “Biz orada gerekli yönlendirmeleri yapıyoruz. Ben her vatandaşın hangi fikirde olursa olsun mutlaka oy vermesi gerektiğini, kendi iradesini ortaya koyması gerektiğine inanıyorum. Her vatandaşın sandığa gitmesi gerekiyor. Bu bir vatandaşlık görevi” dedi.

Erenoğlu, seçimlerde resmi olarak bir görevlerinin bulunmamasına iş başında olacaklarını ifade ederek, “Çünkü mahalleli ilgisiz ve alakasız kaldığımız için sitem ediyor. Kendi açımızdan kontrollerimizi de yapıyoruz. Sandıklara sahip çıkılması gerekiyor ki 15 Temmuz sonrası önemli bir dönemden geçiyoruz. Hem sandıklarımıza, hem de kendi milli irademize sahip çıkacağız. Tarafsızlığımızı yitirmeden vatandaşımıza yardımcı olmak zorundayız” diye konuştu.

Engelli, yaşlı, yatalak ve ayağından ameliyat olup da oy kullanmaya gelemeyen vatandaşlara yardımcı olduklarını kaydeden Erenoğlu, bu tür sorunları olan vatandaşların Seçim Kuruluna bildiride bulunmaları durumunda YSK’nın yardımcı olduğunu vurguladı. Erenoğlu, bu tür sorunları olan vatandaşlara bu müracaatlarını en kısa sürede yapmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Kaynak: İHA