'Referandumda Dört Dilde Evet Diyeceğiz'

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu: 'Kurumsal demokrasiye geçmemizin en büyük merhalesi 16 Nisan seçimleridir. Hayır oyları, hiçbir zaman bu ülkeye barış getirmez. Referandumda Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice dört dild, evet diyeceğiz' HDP Kandil'den gelen talimatla, hayır kampanyasına başladı. Neydi bu talimat, 'Evet çıkarsa PKK tasfiye olur.' Kandil meseleyi böyle gördü. Çok geçmeden meseleyi böyle okuyan Kandil'e, HDP kendini adapte etti. O da hayır kampanyası başlattı. Bu HDP siyaseti hep aldattı'

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, halk oylamasına ilişkin, 'Kurumsal demokrasiye geçmemizin en büyük merhalesi 16 Nisan seçimleridir. Hayır oyları, hiçbir zaman bu ülkeye barış getirmez. Referandumda Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice dört dilde, 'evet' diyeceğiz.' dedi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin Şubesince bir düğün salonunda düzenlenen, 'Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi' konulu konferansta konuşan Miroğlu, Türkiye'nin 2002'den bu yana 12 Eylül Anayasası'nı değiştirerek başkanlık sistemini getirmek için bir tartışmanın içerisine girdiğini belirtti.

Yeni sistemin getirdiği en önemli şeyin demokratik kurumsallaşma olduğuna işaret eden Miroğlu, 'Bir ülkede demokrasi kurumlar üzerinde değilse istediğiniz sistemi deneyin, ondan verim alamazsınız. Türkiye'de eski sistemlerin sonuç alamadığını bugün açık bir şekilde görüyoruz. Kurumsal demokrasiye geçmemizin en büyük merhalesi 16 Nisan seçimleridir.' diye konuştu.

HDP'nin Kandil'den gelen talimatla, hayır kampanyasına başladığını dile getiren Miroğlu, 'Neydi bu talimat, 'Evet çıkarsa PKK tasfiye olur.' Kandil meseleyi böyle gördü. Çok geçmeden meseleyi böyle okuyan Kandil'e, HDP kendini adapte etti. O da, hayır kampanyası başlattı. Benim burada Kürt seçmenlerine söylemek istediğim, ne olur bir daha aldatılmaya razı olmayın. Bu HDP siyaseti hep aldattı. Ama şimdi Türkiye'nin ivme kazanması gereken bir dönemde kendi seçmenini kandırmaya ve aldatmaya çalışıyor.' ifadelerini kullandı.

- 'Hayır oyları, hiçbir zaman bu ülkeye barış getirmez'

Mardin'de yaşayan halklar olarak halk oylamasında evet diyeceklerini dile getiren Miroğlu, 'Bütün HDP'li kardeşlerimizin bilmesi gereken şu. Hayır oyları, hiçbir zaman bu ülkeye barış getirmez. Bölge halkı açısında referandum basit bir seçim değildir. Halkımız Türkiye'nin sorununa karşı çok olumlu ve yerinde bir tavır koymak durumdadır. Bunun karşılığı da evettir. Referandumda Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice, dört dilde evet diyeceğiz.' diye konuştu.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Zeynep Alkış, halk oylamasında Anadolu'nun temiz vicdanlı insanlarına güvendiklerini söyledi.

15 Temmuz'u unutmamak için, evet diyeceklerini ifade eden Alkış, 'Bu ülkede siyasi hafızamızı zorladığımızda en çok bu bölgenin insanı evet demeli. 15 Temmuz'u unutmamak, halkın iradesine sahip çıkmak ve işbirlikçilere, hayır demek için halk oylamasında, evet diyeceğiz.' şeklinde konuştu.

Konferansa, İçişleri Bakanlığınca Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak da görevlendirilen Vali Mustafa Yaman, AK Parti Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile TÜGVA yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA