Özler Açıklaması 'Halep'te İnsanlık Katlediliyor'

Muğla Milas’ta Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler, “İnsanlık ve Halep” konferansında Halep’teki insanlık dramına dikkat çekti. Özler, “Halep’te insanlık katlediliyor, buz kütlesi arasında sıkışan balinayı kurtarmak için milyarlar harcayan Batı sessizliğini sürdürüyor. Her zaman olduğu gibi yanlarında Türkiye var.” dedi.

Özler Açıklaması 'Halep'te İnsanlık Katlediliyor'
Milas Kardeşlik ve Birlik Platformunca, “İnsanlık ve Halep” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler, Ortadoğu’daki insanlık dramına dikkat çekti.

Milas Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda önceki akşam saat 20.00’de başlayan konferansa Milas Kaymakamı Eren Arslan, AK Parti Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Tarık Çubukcuoğlu, Eğitim Bir-Sen Milas Başkanı Ali Akarca ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmasına “insan” tanımını İslami yorumuyla ve Kuran-ı Kerim’den hadislerle örneklendiren Özler, Müslüman Türklerin Rusya ve Sırbistan tarafından katledildiğini, tüm Avrupa’nın bunu görmezden geldiğini dile getirerek, “Ahıska Türkleri katledilirken dünya sustu, Boşnak katledilirken Avrupa görmezden geldi. Ama aynı Avrupa buzullar arasına sıkışan bir balinayı kurtarmak için milyonlar harcadı. Bir hayvanat bahçesinin yapımı için harcanan paralar kadar para gönderdiler. Şimdi aynı Avrupa, bizim kıyılarımızda kısa bir süre önce yaşadığımız Aylan Bebek için parmağını kımıldatmadı.” diye konuştu.

Konferansın ana teması olan Halep’le ilgili, insanlığın gözler önünde katledildiğini, dünyanın yine sessiz kaldığını vurgulayan Özler, ülkede mültecilere verilen desteğe yöneltilen eleştirileri de, “Bu bizim Osmanlı’dan gelen emanetimiz. Bizim kapımıza aman dileyerek geleni asla geri çevirmeyiz. Bu böyle devam ediyor ve inşallah hep böyle devam edecek.” diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve ülkede çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca Halep’e yardım için düzenlenen kampanyaların da oradaki birçok Müslümanın gözyaşlarını dindirdiğini sözlerine ekleyen Özler, katılımcılara teşekkür etti.

Konferansın ardından Kaymakam Arslan, Özler’e çiçek verdi.
Kaynak: İHA