Motosiklet Dostu Bariyerler

Motosiklet tutkunlarının verdiği uzun uğraşlar sonrasında motosiklet dostu bariyerler hayata geçirildi. İBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı İstanbul’daki viraj ve tehlikeli noktalara motosiklet kazalarında yaralanmaları en aza indiren özel çift sıra bariyerler koydu.

Motosiklet Dostu Bariyerler
Motosiklet tutkunlarının verdiği uzun uğraşlar ve yaptığı çeşitli kampanyalar karşılığını buldu. Mottomon ve İstanbul Yıldızları gibi motosiklet kulüplerinin başını çektiği motosiklet kulüpleri, meydana gelen motosiklet kazaları neticesinde yaşanan feci ölümlerin bariyerlerden kaynaklandığını belirterek bariyerlerin değiştirilmesi yönünde çalışmalar başlatmıştı. İstanbul’daki viraj ve tehlikeli noktaları belirleyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına ileten motosiklet kulüpleri, sonunda muratlarına erdi. Yol Bakım Onarım Müdürlüğü, belirlenen noktalardaki bariyerleri kaldırarak yerlerine motosiklet kazalarında yaralanmaları en aza indiren özel çift sıra bariyerleri yerleştirdi.

Öncelikle riskli virajlardan başlanarak konan özel bariyerler sayesinde olası motosiklet kazalarında sürücüler kazayı daha hafif atlatacak. Motosiklet dostu bariyer çalışmalarının İstanbul’un tamamına yayılması ile birlikte tehlikeli bariyerler nedeniyle yaşanan kötü yaralanmalarda son bulacak.

Yıllardan beri katil bariyerlerle uğraştıklarını belirten Mottoman Moto Grup Başkanı Ender Yıldız, “Kazazede arkadaşlarımızla bir çok etkinlik yaptık. Sonunda yol bakım daire başkanlığı sesimizi duydu. Motorcu dostu olarak bilinen bariyerleri sisteme koydu. Kendilerine buradan teşekkür ederiz. Gönüllü olarak biz taşın altına elimizi koyduk ve sıkıntı olan bölgeleri ilgililere bildirdik. Umarız bu diğer illerde de örnek teşkil eder ve yol kenarlarına motorcu dostu bariyerler konur. Bu uygulama bizim açımızdan hayat kurtaran bir uygulamadır. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Motorcu dostu bariyerlerle artık daha güvende olduklarını sözlerine ekleyen Yıldız, “Diğer araçların sıkıştırması veya bizim kullanıcı hatalarımızdan kaynaklanan kazalar neticesinde bariyerlerin altına kayarak kol bacak hatta kafa koplarına kadar giden olaylar oluyordu. Sakat kalan arkadaşlarımız oldu. Şimdi uygulamaya konan bu bariyerle ile bir nevi bu kazalara önlem alınmış oldu. Biz bu durumdan çok mutluyuz” diye konuştu.

Motosiklet kullanıcısı olarak trafikte birçok kazaya tanıklık ettiğini belirten İstanbul Yıldızları Motosikler Kulübü Başkanı Hüseyin Çelik, “Katil bariyerlerin bize ve yakınlarımıza verdiği zararları biliyoruz. Özellikle viraj ve bazı kavşaklarda bariyerler çok tehlike arz ediyordu. Belirlediğimiz noktaları ilgili yerlere bildirdik ve bunlar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Aslında sıkıntı metrobüs güzergahındaki bariyerlerdeydi. İki arkadaşımız birer gafta arayla hayatlarını kaybetmesi sebebi ile motorcu dostu bariyerlerin konması için harekete geçtik. Sonuçları da oldukça olumlu oldu” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Daire Başkanlığından Ali Tuğrul Kaya ise “Motorcu arkadaşlar tehlikeli buldukları güzergahları bizlerle paylaştı. Virajlı ve riskli gördüğümüz noktalarda ilk etapta bir çalışma yaptık. Yol Bakım Daire Başkanlığı olarak bununla alakalı daha önce de bir çalışmamız vardı. Metrobüs bariyerlerindeki sıkıntıları da göz önüne alarak çelik halat korkuluklarımızı değiştirmeye başladık. Toplamda 70 kilo metrelik bir alanda çelik halat korkuluklarını kaldırarak ağır hizmet tipi oto korkuluklar koyacağız. Bu hem motosikletlilere, hem de metrobüslerin daha sağlıklı bir yol alması için önemliydi. Çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA