Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Osmaniye'de Açıklaması

'Başkanlık sistemi, yerel yönetimlerde belediye başkanlarının yaptığı hizmettir, hiçbir farkı yok. Belediye meclis üyeleri vardır, işte bu parlamentodur. Bir de başkanı vardır, bu da belediye başkanıdır'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, başkanlık sisteminin yerel yönetimlerde belediye başkanlarının yaptığı hizmetten farkı olmadığını belirterek, 'Belediye meclis üyeleri vardır, işte bu parlamentodur. Bir de başkanı vardır, bu da belediye başkanıdır.' dedi.

Yılmaz, Osmaniye Valisi Kerem Al'ı ziyaret ederek, kentte yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra Belediye Başkanı Kadir Kara'yla makamında görüşen Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin büyük gelişme gösterdiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğitim alanı ve halka verilen hizmetlerin çok iyi durumda olduğunu aktaran Yılmaz, 'Muhakkak ki her şey tamam değil. Ne yapsanız mutlaka ilave bir talep çıkar, bizim de vazifemiz talepleri karşılamaktır. Bugünümüz dünden daha iyi inşallah yarınımız da bugünden daha iyi olacaktır. ' diye konuştu.

Bakan Yılmaz, başkanlık sisteminin bilinmeyen bir yapı olmadığını belirterek şunları kaydetti:

'Başkanlık sistemi, yerel yönetimlerde belediye başkanlarının yaptığı hizmettir, hiçbir farkı yok. Belediye meclis üyeleri vardır, işte bu parlamentodur. Bir de başkanı vardır, bu da belediye başkanıdır. Sonuçta belediye meclis üyeleri farklı bir partiden olabilir, başkan farklı partiden olabilir. Örneğin Hatay'da öyledir. Hatay'da büyükşehir belediye başkanı farklı partiden, meclisin çoğunluğu bir başka partiden. Ama ülke bir, vatandaş bir, muhatap olduğunuz halk bir ve onlardan da destek istiyorsunuz. 'Başkanlık sistemi nedir' denildiğinde belediye başkanlığı sistemine bakmak lazım, bu başkanlık sistemidir.'

Belediye Başkanı Kara da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kaynak: AA