Macaristan'da 40. Uluslararası Turizm Fuarı

Budapeşte'de düzenlenen fuardaki Türkiye standı büyük ilgi görüyor.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen 40. Uluslararası Turizm Fuarı'ndaki Türk standı büyük ilgi çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 300'den fazla tur operatörünün katıldığı fuarda Türk sanatı ve mutfak kültürünün de tanıtıldığı stant açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Macaristan'dan sorumlu Turizm Ataşesi Hilal Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macarların fuara büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, ''Geçen yılki fuarla kıyasladığımız zaman bu yıl daha büyük ilgi olduğunu görüyoruz. Standımızda, Türk müziği dinletisinin yanı sıra ebru sanatçımız yer alıyor. Misafirler ebru sanatını tanıma ve deneme imkanı buluyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Macarlar ve Türklerin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve Türklerin ülkede çok sevildiğini belirten Demirel, ''Macaristan'da gösterime giren Türk dizilerinin de etkisiyle Türk kültürüne olan ilginin arttığını gördük. Türk dizileri Macaristan'da büyük ilgi görüyor. Macarlar da özellikle dizilerde gördükleri yerleri muhakkak gezip yerinde görmek istiyor. Ayrıca Macaristan'da genel olarak İstanbul, Kapadokya ve Pamukkale gibi destinasyonlarımızın da büyük ilgi çektiğini gördük.'' dedi.

Kaynak: AA