GÜNDEM / 4 Mart 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Cacabey Meydanı'ndaki mitingine katılacak ve Valiliği ziyaret edecek.

- Yıldırım, Diriliş Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılacak, Valiliği ziyaret edecek, Ticaret Odasınca onuruna verilecek akşam yemeğine iştirak edecek.

(Kırşehir/13.00/14.45/Nevşehir/16.00/18.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iş dünyası temsilcileri ve profesyonel kulüp başkanları ile kahvaltı yapacak, STK'lar, demokratik kitle örgütleri ve partisinin il örgütleri ile buluşacak, Türkiye Romanlar Buluşması'na katılacak, Büyükşehir Belediyesini ve İzmir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edecek.

(İzmir/10.30/11.30/13.00/15.00/17.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, İngiltere ziyaretinde Yunus Emre Kültür Merkezi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Boğazlıyan Şeker Fabrikası Çiftçi Eğitim Semineri'ne katılacak, yerel medya temsilcileri ile buluşacak, Necip Fazıl Sempozyumu kapanış törenine iştirak edecek.

(Yozgat/10.30/14.00/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, üniversite öğrencileriyle sohbet toplantısında biraraya gelecek, Mardinliler Kültür ve Dayanışma Vakfını ziyaret edecek ve AK Parti Buca Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışına katılacak.

(İzmir/10.00/12.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Büyükşehir Belediyesi Avcılar Denizköşkler Mahallesi Düğün ve Toplantı Salonu'nda Seçim Koordinasyon Merkezi toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, STK temsilcileri, muhtarlar ve sporcu heyeti ile buluşacak, Valiliği ziyaret edecek, AK Parti seçim bürosunun açılışını gerçekleştirecek ve partisinin İl Gençlik Kollarınca düzenlenen 'Genç Kürsü' programına katılacak.

(Zonguldak/10.00-16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bodrum'da STK üyeleri ile kahvaltı yapacak, Milas Tarım Fuarı'nı ve ticaret odasını ziyaret edecek, Menteşe seçim bürosu ile 112 Acil Sağlık Servisi açılışını gerçekleştirecek, İl danışma meclisi ve ilçe başkanlarıyla toplantıya katılacak, şehit aileleriyle akşam yemeğinde buluşacak.

(Muğla/Bodrum/ 11.30/13.15/14.45/15.30/16.15/19.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Valiliği, Belediyeyi ziyaret edecek, Kadirli Şehit Harun Saltalı Ortaokulu açılışına katılacak.

- Yılmaz, Hilton Bosphorus Convention Center'de 'Cem Vakfı 21. Kuruluş Yıldönümü Gecesi'ne iştirak edecek.

(Osmaniye/10.30/10.50/15.00/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Adana Sanayi Odasında iş adamları ve sanayicilerle bir araya gelecek.

(Adana/11.00-14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle kahvaltı yapacak, Valiliği ziyaret edecek, Kirazlı Sanayi Sitesi oto tamircileri, ACME Tekstil çalışanları, Kirazlı Sanayi Sitesi gıda toptancıları ve marangoz esnafıyla toplantı yapacak; tekerlekli sandalye dağıtım törenine katılacak.

- Özlü, İstanbul'da 2. Uluslararası Buluş Fuarı'na iştirak edecek.

(Yalova/09.30-15.30/İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Esnaf Odası üyeleriyle bir araya gelecek, AK Parti İl Kadın Kolları ve Battalgazi İlçe Başkanlığını ziyaret edecek, Siyaset Akademisi sertifika dağıtım törenine katılacak, Erbakan Vakfında toplantı yapacak.

(Malatya/09.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Defterdarlar Toplantısına katılacak; Gebze Bayburtlular Platformunu, Gebze Ticaret, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Ticaret odalarını ziyaret edecek.

(Erzurum/ 09.30/Kocaeli/14.00/14.30/17.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçükçekmece Belediyesinin Kaz Festivali'ne katılacak, esnafı ve Kars-Ardahan-Iğdır Derneğini ziyaret edecek, Şehit Selim Topel için okutulacak mevlide iştirak edecek, STK temsilcileri ve muhtarlarla buluşacak.

(İstanbul/14.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul edecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Milli Kültür Şurası komisyonlarının çalışmalarını ziyaret edecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, TRT Diyanet TV tarafından TDV Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenlenen, zamansız göçen kadınların hikayesinin anlatıldığı 'GÖÇ'erken' belgeselinin galasına katılacak.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Sırbistan'da sürüyor.

(Belgrad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Bursaspor-Gaziantepspor ve Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçları oynanacak.

(Bursa/16.00/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'in 23. haftasında Şanlıurfaspor-Adana Demirspor, Boluspor-Eskişehirspor, Elazığspor-Göztepe ve Büyükşehir Gaziantepspor-İçel İdmanyurdu karşılaşmaları yapılacak.

(Şanlıurfa/Bolu/13.00/Elazığ/16.00/Gaziantep/18.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası finalinde Bellona AGÜ ile Yakın Doğu Üniversitesi karşı karşıya gelecek.

(İzmir/15.30) (Fotoğraflı)

5- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında Beşiktaş Sompo Japan-Pınar Karşıyaka, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler-Yeşilgiresun Belediyespor, Banvit-Best Balıkesir ve Gaziantep Basketbol-Demir İnşaat Büyükçekmece maçları oynanacak.

(İstanbul/14.00/Ankara/15.00/Balıkesir/16.00/Gaziantep/18.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 19. haftasında Galatasaray-İdmanocağı, Halkbank-Çanakkale Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Sarıyer Belediyespor ve VakıfBank-Fenerbahçe karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/14.00/Ankara/Bursa/15.00/İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybol Efeler Ligi 18. haftasında Şanlıurfa Memleketspor ile Arkas Spor karşılaşacak.

(Şanlıurfa/13.00) (Fotoğraflı)

8- Snowboard Dünya Kupası final etabı, Erciyes'te yapılacak.

(Kayseri) (Fotoğraflı)

9- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Kayseri Erciyesspor ile Niğde Belediyespor karşılaşacak.

(Kayseri/14.30)

10- Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta Halide Edip Adıvarspor-Batman Petrolspor, 3. Grup'ta 12 Bingölspor-Maltepespor maçları yapılacak.

(İstanbul/14.30/Bingöl/14.00)

ÖZEL HABER

1- 'Böyle bir ihtimali hiç aklıma getirmemiştim'

- Adalet Bakanı Bozdağ, Almanya'da katılacağı etkinliğin iptal edilmesini AA'ya değerlendirdi:

- 'Böyle bir iptal olacağını hiç düşünmedim, aklımın ucundan bile geçmedi. O gün Alman Adalet Bakanıyla bizim randevumuz vardı. Randevu talebi ondan geldi. Ben de kabul ettim. Bakan Karlsruhe'ye gelecekti, orada görüşecektik'

- 'Toplantı iptal edilince ben de bu görüşmeyi iptal ettim. Böylesi bir sonucu, ihtimali hiç aklıma getirmemiştim. Ama böyle bir ilkellik maalesef yaşandı'

- 'Toplantıları yasak etmek suretiyle Avrupa'daki vatandaşlarımızın oylarının 'evet' olmasını ve Türkiye'deki insanların bu sürece 'evet'le destek vermesini engelleyebileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bu millet, neye 'evet', neye 'hayır' diyeceğini çok iyi bilir. Kararını da başka ülkelerin tutumuna göre değil, kendi hür iradesine göre verir'

(Kemal Karadağ-Ankara)

2- Bilişim Vadisi '100 bin kişiye iş' sağlayacak

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü:

- 'Bilişim Vadisi, birinci etap inşaatı bitirildiğinde 2 bin kişiye, tüm etapların inşaatı tamamlandığında ve faaliyete geçtiğinde ise yaklaşık 100 bin nitelikli insana, iş ve istihdam sağlayacak'

- 'Vadinin birinci etap inşası, yüzde 95 oranında tamamlandı, söz konusu etabı mayıs ayı gibi açacağız'

- 'Bilişim Vadisi bünyesinde 5 bin Ar-Ge firması faaliyet gösterebilir. Vadinin tüm etaplarının tamamlanmasının ardından, yıllık 50 milyar dolar ciro elde etmeyi hedefliyoruz'

(Mehtap Yılmaz/ Ankara)

3- Tarım enstitüleri uzmanlık alanlarına göre yapılandırılacak

-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:

-'Her enstitünün görev alanına giren çalışma konularını ve ürünlerini Milli Tarım Projesi perspektifinde yeniden belirledik. Dolayısıyla enstitülerimiz kendi sorumluluk alanlarında uzmanlaşacaklar'

-'Araştırma enstitüleri ile özel sektörün işbirliğini artırmak ve daha fazla ortak proje yapmalarına imkan sağlamak için Ar-Ge ve İnovasyon Ofisi kurulacak'

(Merve Özlem Çakır/ Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA