Gediz Esnaf Dayanışma Birliği Derneğine Yeni Bina

Kütahya’nın Gediz Esnaf Dayanışma Birliği Derneğinin açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Gediz Esnaf Dayanışma Birliği Derneğine Yeni Bina
Özyurt Mahallesindeki törene Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Turgut Çıtak, AK Parti Gediz İlçe Başkanı Mesut Yörük, MHP Gediz İlçe Başkanı Mehmet Oyan, Gediz Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Gediz Devlet Hastanesi Başhekimi Halil Haner, Gediz Mahalle Muhtarları, Banka Müdürleri, GEDAB üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Derneğin açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Gediz Kaymakamı Avni Kula; “Esnafımızın dayanışma içerisinde olması bizleri memnun etti. Böyle bir düşünceyi hayata geçiren genç arkadaşlarımızı kutluyorum. Birlik beraberlik içinde esnafımızın sıkıntılarının çözülmesi noktasında derneğin çok fazla katkısının olacağını düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kaymakam Avni Kula’nın ardından söz alan Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu Sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaptı. Başkan Saraoğlu konuşmasında; “Sivil toplum dayanışmayı ifade eder. Sivil toplumun gayesi genel amaç içerisinde bir dayanışmadır. Kendi kültürümüzde bu dayanışmayı ahilikte de görebiliriz. Bunlar güzel geleneklerimizdir. Peygamber efendimize peygamberlik tebliğ edilmeden erdemli işlerde bulunmak için böyle bir teşkilat kurmuştur. O dönemde Mekke toplumunda hayırlı hizmetler yapmak için çalışmalar yapmıştır. Dolayısıyla bu birlik ve beraberlik uyumu çerçevesinde katkı sağlanabilecek özellikle de sanayileşme bakımından ticaretin gelişmesi bakımında omurga esnaf olduğuna göre esnaflıktan sanayiciliğe geçmenin, yatırımları geliştirmenin yolu da birlik ve dayanışmadan geçiyor. Bu tür dernekleri kurulması çok önemli ve güzel şeyler” dedi.

Gediz’de ki istihdam rakamları hakkında da bilgi veren Başkan Saraoğlu, “2002 yılındaki istihdam ile günümüzdeki istihdam rakamları arasında 3500 kişilik bir fark var. Kamu çalışanlarını çıkardığımızda 5-6 bin kişi civarında sigortalı çalışan sayımız var. Buradaki en büyük etken Gediz Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasıdır. Gediz Organize Sanayi Bölgesinde, bölgemizde istihdamın sağlanması amacıyla bir çok yatırımlar yapılmıştır. Esnafla sanayici arasında iletişim olmadığında yatırımlar artmaz. İnşallah bu iletişim GEDAB aracılığı ile daha fazla kurulacaktır. Esnaflarımızın bu derneği iyi değerlendirmeleri lazım. Esnaflıktan nasıl sanayiciliğe geçilir. Bunlara esnaf olarak kafa yormanız gerekir. Böyle bir hareketi hayata geçiren arkadaşlarımızı, gençlerimizi kutluyorum. İnşallah birlik beraberlik çerçevesinde Gedizli esnaflarımız hedeflerine ulaşacaktır” diye konuştu.

Katılımcılara teşekkür eden Gediz Esnaf Dayanışma Birliği Başkanı Bünyamin Türer ise, Gedizli gençlere istihdam sağlama, Üyelerine özel indirimler getirme ve küçük esnafa destek amacıyla bu derneği kurduklarını belirterek, “Küçük esnafımızın sorunlarını biliyoruz. Bunları çözme noktasında birlik içerisinde hareket edeceğiz. Bu kapsamda Üyelerimize çeşitli avantajlar sağlayan GEDAB kart sistemini kullanıma sunduk. Ayrıca işsiz gençlerimiz içinde sanayicilerimizle iletişim halinde olacağız. Bu konuda büyüklerimizin destekleriniz istiyoruz. Derneğin kurulmasında emeği geçen başta yönetim kurulumuz ve üyelerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Dernek üyeleri ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirerek dağıldı.(RB-EFE)
Kaynak: İHA