Eğitim Neferleri Evlerini Öğrencilerin Eğitimine Tahsis Etti

Bingöl'ün Karlıova ilçesinin Kargapazar köyünde görev yapan 5 öğretmen, TEOG sınavına hazırlanan öğrencileri için ilçe merkezindeki evlerinin bir odasını adeta etüt merkezine dönüştürdü Okul çıkışı velilerinden izin aldıkları 10 öğrenciyle köyden ilçe merkezindeki evlerine gelen eğitim neferleri, akşam yemeği ikram ettikleri ve geç saatlere kadar eğitim verdikleri öğrencileri daha sonra minibüsle evlerine uğurluyor Öğretmenlerden Adanur: 'Bu çalışma eski hocalarımıza aitti. Biz bu bayrağı devraldık. Bu bayrağı bizden sonra gelenlere bırakmak suretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah muvaffak oluruz' Öğrencilerden Nalçeci: 'Böyle bir çalışma hepimiz için çok iyi oldu. TEOG'a çok iyi hazırlanacağımıza eminiz. Öğretmenlerimiz bize çok iyi bakıyor, ders arası yemek veriyor, çeşitli ikramlarda bulunuyorlar'

BÜLENT TEMİZ - Bingöl'ün Karlıova ilçesinin Kargapazar köyünde görev yapan fedakar öğretmenler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına hazırlanan öğrencilerine kendi evlerinde ücretsiz eğitim veriyor.

Kargapazar Ortaokulunda görev yapan ve TEOG'a katılacak 8'inci sınıf öğrencilerine ilave eğitim verme kararı alan 5 öğretmen, köyden yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki evlerinin birer odasını öğrencileri için hazırlayıp, adeta etüt merkezine dönüştürdü.

Velilerinden izin aldıkları 10 öğrenciyle okul sonrası haftada bir gün bir araya gelen öğretmenler, akşam yemeği ikram ettikleri ve geç saatlere kadar eğitim verdikleri öğrencileri daha sonra minibüsle evlerine uğurluyor.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle haftada bir gün verilen hazırlık eğitiminin havaların ısınmasıyla haftada 5 güne çıkması planlanıyor.

- 'İnşallah muvaffak oluruz'

Öğretmenlerden Burhanettin Adanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kargapazar Ortaokulundaki öğretmenler olarak yeni bir çalışma başlattıklarını, bu kapsamda 5 öğretmen olarak 10 öğrenciye ikinci dönemin başından itibaren ev ortamında eğitim verdiklerini söyledi.

Adanur, veli izni ile öğrencileri okuldaki eğitimin ardından evlerine getirdiklerini ifade ederek, 'Fedakar öğretmen arkadaşlarım sayesinde 22.00'ye kadar ders veriyoruz. Daha sonra da köyün aracıyla evlerine sağ salim bırakıyoruz. Bu çalışma eski hocalarımıza aitti. Biz bu bayrağı devraldık. Bu bayrağı bizden sonra gelenlere bırakmak suretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah muvaffak oluruz.' diye konuştu.

- Öğrencilerine yemek yapıyor

Ders arası evlerindeki mutfakta öğrenciler için yemek yapan Leyla Yeten, öğrencilerini mezun edinceye kadar ilçeden gitmeyi düşünmediğini belirtti.

Yeten, öğrencilerin okuldan eve geldiklerinde karınlarının aç olduğunu dile getirerek, onlar dinlenirken yemek yaptığını, yemek yedikten sonra derse devam ettiklerini kaydetti.

- 'Böyle bir çalışma hepimiz için çok iyi oldu'

Öğrencilerden Şerdan Nalçeci, gösterdiği fedakarlıktan dolayı öğretmenlerine teşekkür etti.

'Böyle bir çalışma hepimiz için çok iyi oldu. TEOG'a çok iyi hazırlanacağımıza eminiz. Öğretmenlerimiz bize çok iyi bakıyor, ders arası yemek veriyor, çeşitli ikramlarda bulunuyorlar.' diyen Nalçeci, sınavda başarılı olmak için öğretmenlerinin desteği ile çok çalıştıklarını aktardı.

Öğrencilere gösterdikleri ilgiden dolayı ziyaret ettiği öğretmenlere teşekkür eden veli Asep Kaya, öğretmenlerin büyük bir fedakarlık gösterdiğini anlattı.

Kaya, öğretmenlerin öğrencileri evlerinde ağırladığını vurgulayarak, öğrencileri köy minibüsüne bindiren öğretmenlerin kendilerini arayarak bilgilendirdiğini ifade etti.

Gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Kaya, başarılarının devamını diledi.
Kaynak: AA