Diyarbakır Yeni Toptancılar Sitesi Tanıtıldı

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER), yeni projelerinin tanıtımı için kahvaltıda bir araya geldi.

Diyarbakır Yeni Toptancılar Sitesi Tanıtıldı
Özel bir otelde gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SİDER Başkanı Şükran Yılmaz, projeye ilişkin bilgiler vererek kentte yapılacak olan yeni Sur toptancılar sitesini tanıttı.

Cazibe Merkezi’nin Diyarbakır için olmazsa olmaz olduğunu kaydeden Şükran Yılmaz, “İş yerlerimizin çok küçük kalması sebebiyle ticari hayatımızı devam ettiremiyorduk ve en önemlisi batıdan buraya biz hiçbir şekilde müşterilerimizi getiremiyorduk. Bizim ilk amacımız, Diyarbakır’da, bölgede istihdamın ve kalkınmanın bir nebze de olsa artmasıdır. Yola çıktığımız ilk günden beri bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Bakanımız Cevdet Yılmaz’a, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cemil’e ve en önemlisi Vali Hüseyin Aksoy’a çok teşekkür ediyorum” dedi.



"Hem tarihimize hem de insanımıza kıydılar"

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, terör örgütünün hem tarihe hem de insanlara kıydığını söyledi.

Yılmaz, “Sur aslında Diyarbakır’ın kalbidir. Eski Diyarbakır dediğimiz veya tarihi Diyarbakır dediğimiz mekan. Maalesef burada hem insanımıza hem de tarihimize kıydılar. Bir daha bunların yaşanmayacağını temenni ediyoruz. Bir taraftan da bunları hiçbir zaman unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki bir daha yaşanmasın” diye konuştu.

Herkesime ve farklı kültürlere saygı duyduklarına dile getiren Yılmaz, “Siyaset adı altında terör yapılmasını hiç birimiz hoş göremeyiz, kabul edemeyiz” dedi.



"Evet diyeceğiz"

‘Referandumda nasıl bir tavır izleyecekleri’ sorusuna SİDER Başkanı Şükran Yılmaz, üyeleri ile yaptıklarını görüşmeler sonucunda ortak bir karara vardıklarını ve 560 üyeleriyle birlikte 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘evet’ diyeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA