Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması (2)

'Esasen bizdeki problem şu: Seçim öncesi tartışmalarda olgunluk yok. Seçim günü gayet şeffaf, demokratik olgun bir seçim günü yaşıyoruz. Keşke seçim öncesinde de aynı olgunluğu gösterebilsek. Bugüne kadar Türkiye'deki seçimlerin hepsi demokratik, şeffaftı' 'Hayır diyenler bu ülkede çok rahat, 'Evet' diyenler ciddi bir baskı altında. Hakaretler, küfürler, aşağılamalar, 'Benim gibi düşünmen lazım' diye baskının haddi hesabı yok'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Esasen bizdeki problem şu: Seçim öncesi tartışmalarda olgunluk yok. Seçim günü gayet şeffaf, demokratik olgun bir seçim günü yaşıyoruz. Keşke seçim öncesinde de aynı olgunluğu gösterebilsek.' dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Kaş Belediye Başkanlığınca düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Kaş'a yapılan ve yapacaklara yatırımları anlatan Çavuşoğlu, bir üniversiteyi de Antalya'nın batısına kazandıracaklarını ifade etti.

Çavuşoğlu, ilçeye teknik, imam hatip liseleri yaptıklarını, öğrenci yurdu, kültür merkezi inşa edeceklerini, MOBESE kuracaklarını vurguladı.

'Kaş seninle gurur duyuyor', 'Kararımız evet' sloganlarıyla sık sık konuşması kesilen Çavuşoğlu, ilçede yapımı devam eden Kıbrıs Barajı'nın bölgeye önemli katkı sağlayacağının altını çizdi. Kaş'tan Kumluca'ya kadar duble yol yapacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, 'Dik dur eğilme' sloganları üzerine, 'Hiçbir güç karşısında eğilmedik. Diklenmeden dik durmaya devam ediyoruz.' dedi.

- Antalya-Kaş arası 1,5 saate inecek

Bakan Çavuşoğlu, dağları deleceklerini, Finike-Demre arasına 1 milyar 500 milyon bütçelik yol yapacaklarını, Kaş-Demre arasını da güzelleştireceklerini, 3 saatlik Kaş'tan Antalya yolunu 1,5 saate indireceklerini dile getirdi.

Kaş'taki doktor sıkıntısının kendisine iletildiğini ve en kısa sürede bu eksikliğin giderileceğini vurgulayan Çavuşoğlu, 'Türkiye'de doktor ve ara eleman sıkıntımız var. Antalya'da iki tıp fakültemiz var. Kumluca'ya sağlık bilimleri fakültesini kuruyoruz. Ara elemanları yetiştirelim ki her işi doktor yapmasın, doktorlar daha fazla hastaya baksın. Bu açığı kapatıyoruz.' diye konuştu.

- 'Arda Turan'ı linç ettiler'

Önemli bir referanduma gidildiğine değinen Çavuşoğlu, sözü milletin söyleyeceğini ve herkesin buna saygı duyacağını ifade etti. 'Hayır' diyenlerin Türkiye'de çok rahat, 'Evet' diyenlerin ise ciddi bir baskı altında olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

'Hakaretler, küfürler, aşağılamalar, 'Geri zekalı' demek, 'Kafası basmayan, yobaz' demek. 'Sen bu üniversitede bu kafayla nasıl okuyorsun', 'Sen nasıl sanatçı oldun', 'Benim gibi düşünmen lazım' diye baskının haddi hesabı yok. Arda Turan'ı linç ettiler. 'Ben buna inanıyorum, güçlü Türkiye istiyorum, evet diyorum' diyor. Öteki de ben böyle düşünüyorum, 'Hayır' diyorum diyebilir. Esasen bizdeki problem şu: Seçim öncesi tartışmalarda olgunluk yok. Seçim günü gayet şeffaf, demokratik olgun bir seçim günü yaşıyoruz. Keşke seçim öncesinde de aynı olgunluğu gösterebilsek. Bugüne kadar Türkiye'deki seçimlerin hepsi demokratik, şeffaftı. Avrupa Konseyi, AB, AGİT gibi tüm kurumların gözlem raporlarında bu da vardır.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde de cumhurbaşkanı ve Meclis'in demokratik, şeffaf ortamlarda seçileceğini anlatan Çavuşoğlu, 'Babadan oğula, kardeşten kardeşe geçmeyecek. Sandık milletin önüne gelecek, millet seçecek.' dedi.

Mevcut sistemde yanlışlıklar olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, yeni sistemin güç için yapılmadığını, Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm liderlerin toplamından daha fazla oy aldığını ve güçlü bir lider olduğunu sözlerine ekledi.

(Bitti)
Kaynak: AA