Devlet Desteği Siirt Esnafına Can Suyu Oldu

Siirt’te birçok küçük işletmenin yüzü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) verdiği faizsiz kredi desteğiyle güldü.

Devlet Desteği Siirt Esnafına Can Suyu Oldu
KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer Erkılıç, program kapsamında, net satış hasılatı verilerine göre 750 binden bir milyon liraya kadar olan işletmelere 40 bin TL, bir milyondan büyük küçük işletmelere ise 50 bin TL olmak üzere faizsiz kredi desteği verilmeye başlandığını aktardı. 50 bin lira üst limitli olan faizsiz kredilere Siirt’ten tüm başvuran esnafa çıktığını belirten Erkılıç, 12 ay ödemesiz, kalanı ise üçer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli kredinin Siirt esnafına can suyu olduğunu söyledi.

Erkılıç, "KOSGEB’in mikro ölçekli işletmelere yönelik çıkardığı sıfır faizli kredi kullanılmaya başlandı. Şartları tutan başvuruda bulunan tüm esnafımıza faizsiz kredi desteği çıktı. Özellikle ekonomimize bir can suyu olarak değerlendiriyoruz. Taraf olan 9 bankamız var, esnafımız herhangi bir bankaya gitmeleri durumunda krediyi başlatabilirler. Şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Devletin verdiği krediden 25 bin lirasının kendisini çıktığını belirten Siirtli esnaf Mehmet Özer ise, "Allah devletimize zeval vermesin, bana bu kış ayında çok iyi geldi. Özellikle bu zor dönemde nakitte ve çekte sıkıntı içindeydim; ama işlerimizi iyileştirmek için devletimizin verdiği bu katkı çok iyi geldi. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Kasım Pişkin adlı esnaf ise kendisine 20 bin lira kredi çıktığından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Allah devletimize zeval vermesin, bana da bir can uyu oldu, işlerimi geliştireceğim" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA