Deprem Simülasyon Tırında Depremi Yaşadılar

Deprem Haftası’nda deprem bilincini artırmak için Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Meydanı’na deprem simülasyon tırı yerleştirdi. 7 şiddetinde deprem etkisini hissettiren tırda vatandaşlar depremi aktif olarak yaşadı.

Deprem Simülasyon Tırında Depremi Yaşadılar
Deprem gerçeğinin yaşandığı Türkiye’de kurumlar, afet zararlarının en aza indirilmesi ve vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Eyüp Belediyesi, olası deprem sonrası zararları en aza indirgemek için mahallelere deprem konteynerleri yerleştirildi. Vatandaşların da deprem bilincine aktif olarak katılması için Eyüp Sultan Meydanı’na bir “Deprem Simülasyon Tırı” yerleştirildi. Burada vatandaşlar 7 şiddetindeki bir deprem anında yaşananları deneyimliyor, depreme ilişkin faydalı bilgiler ediniyor.

7’den 70’e her yaştan vatandaş deprem simülasyon tırında deprem anını bire bir yaşadı. Simülasyon sonrası yaşadıklarını anlatan öğrenciler de ilk kez büyük ölçekli bir depremi yaşadıklarını ifade etti.

Depremden bir hayli korktuklarını da belirten öğrenciler o anlarda yapılması gerekenleri de eğitmenler tarafından verilen eğitimle öğrenmiş oldu.

“Ürkütücü”

Vatandaşların deprem bilinci edinmeleri için Eyüp Sultan Meydanı’na yerleştirilen Deprem Simülasyon Tırı’nda Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da deprem deneyimi yaşadı. Öğrencilerle beraber deprem tırına binen Başkan Aydın basın mensuplarına yaptığı açıklamada deprem farkındalığının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti. Belediye olarak bu konuda çalıştıklarını ifade eden Aydın konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bende bir deprem simülasyonuna katıldım. Gerçekten ürkütücü. Ama bu eğitimlerle, bu farkındalıkları sağlayarak evlerimize, bölgelerimize, iş yerlerimize deprem anında yapılacak olan şeyleri öğrenmeliyiz. Depreme ulus olarak hazırlanmak adına bu çalışmaları sürdürmemiz lazım. İnşallah yıkıcı, tahrip edici depremler olmaz. Ama her şeyden önemlisi deprem anlamında hazırlık, farkındalık ve bu noktadaki kültürümüzü geliştirmemiz gerekiyor. Belediye olarak biz buna katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

Ayrıca Deprem Haftası boyunca, Eyüp Sultan Meydanı’nda, isteyen vatandaşların Deprem Afet Gönüllüsü olması ile ilgili çalışmalar yapılacak.
Kaynak: İHA