CHP'li Gök'ten Almanya'ya Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, "İktidar partisine karşı temel hak ve özgürlükler kısıtlanmaz. Bırakın evet de densin, hayır da densin diye savunurken, bir yandan yurt dışında yaşanan bu tabloda karşısında ne kadar hazin iktidar partisi açısından. Bu durum karşısında onları savunmak da bizlere düştü" dedi.

CHP'li Gök'ten Almanya'ya Tepki
CHP Gölbaşı İlçe Teşkilatını ziyaret eden CHP Grup Başkanvekili Gök, CHP’nin Mecliste verdiği büyük mücadeleden sonra AK Parti ve MHP milletvekillerinin verdiği oyla 16 Nisan referandumuna doğru gidildiğini belirterek, "Bunun hiç bir zaman yeri değildi, gereği değildi. 15 yıllık iktidarlık süresince sanki koalisyonlarla yönetilmiş bir ülke tablosu çizerek, şuanda referandumu anlatma gayreti içerisine giren cumhurbaşkanı ve başbakanın çabaları beyhude. Sanki 15 yıldır bu ülkede koalisyonlar var ve Türkiye bir hükümet krizleri yaşandı. Böyle bir tablo yok. 15 yıldır AK Parti ne istediğiyse yaptı. Ne istediğini yaparken de şuanda ’hayır’ için oy kullananları bir terör algısı yaratarak suçlayan iktidar partisi ve cumhurbaşkanı bu ülkede terörün geldiği noktanın birinci dereceen sorumlusudur. Bundan kurtulamazlar. Bizim daha önce bir çözüm süreci diye adlandırılan süreçte kendilerine çok haklı ve yerinde olarak ’yanlış yapıyorsunuz, bu meselenin çözüm yeri meclistir biz bu meselede elimizi taşın altına koymaya hazırız. Ama öncelikle kamuoyundan hiçbir şey saklamayın, gizli ajandalarınız olmasın, veremeyeceğiniz sözleri tutmayın’ dediğimizde bizim bu teklifimizi elinin tersi ile iten cumhurbaşkanıydı. Biz bunları da gördük" ifadelerini kullandı.

"Bakanlara yapılan muamele Türkiye’yi ilgilendiriyor"

Yurt dışında bakanlara yapılan muamelenin bütün Türkiye’yi ilgilendirdiğine dikkat çeken Gök, "Cumhuriyet Halk Partili kimliğimi, bir yurttaş olarak üzüntü ve hicap duyuyorum bu tablo karşısında. Onlara yapılan bu muamele bütün Türkiye’yi ilgilendiriyor. Türkiye’nin düştüğü duruma bakın. Saygın bir ülke olmaktan çıkmışız" şeklinde konuştu.



"İktidar partisine karşı temel hak ve özgürlükler kısıtlanmaz"

Bakanların Almanya ve Hollanda’da yapacakları etkinliklerin iptal edilmesini de eleştiren Gök, "Türkiye’de hayır diyenlerin propaganda yapması, basın toplantısı yapması, yürüyüş yapması yasaklanırken, onları destekleyen ve onlara talimat veren iktidar partisi bir anda kendini bir çelişki içinde buldu. Bir çok ilde toplantı ve gösteri yürüşleri yasaklandı. Hayır için toplananlara yasak, pankart asmak yasak, hayır bildirisi dağıtmak yasak. Bunlara yapanlara bu yetkiyi verenlerden işte cumhurbaşkanı, başkan ve bakanlardır. İktidar partisine karşı temel hak ve özgürlükler kısıtlanmaz. Bırakın evet de densin, hayır da densin diye savunurken, bir yandan yurtdışında yaşanan bu tabloda karşısında ne kadar hazin iktidar partisi açısından. Bu durum karşısında onları savunmakta bizlere düştü" değerlendirmesini yaptı.
Kaynak: İHA