Bolu'dan, Gurbetçilere Düğün Çağrısı

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: 'Komşunuzu da alın gelin. Düğünlerinizi Tabiatın Kalbi Bolu’da yapalım. En mutlu gününüzü, bu doğa cennetinin bağrında yaşayın'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde gurbetçilere yönelik başlatılan 'Komşunu Al Gel' kampanyasına Bolu'dan da destek geldiği bildirildi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen turizm sektörü buluşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışında yaşayan Türklere yönelik, düğün ve özel gün kutlamalarını Türkiye’de gerçekleştirme çağrısına Bolu Belediyesinin de destek verdiğini duyurdu.

Açıklamasında, 'Komşunu Al Gel' kampanyasının turizmin gelişimine katkı sağlayacağını belirten Yılmaz, 'Komşunu Al Gel' kampanyasının son derece bütünleştirici, sevgiyi, mutluluğu ve paylaşmayı arttırıcı bir proje olduğunu belirtti.

Yılmaz, 'Komşunu Al Gel' kampanyası kapsamında düğün ve özel gün organizasyonlarını Bolu’da yapmak isteyen gurbetçilere kolaylık sağlayacaklarını belirttiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

'Bugün yurt dışında yaşayan, vatan özlemi çeken 5 milyon yurttaşımız var. Onların kederlerinde olduğu gibi sevinçlerinde de yanlarında olmak istiyoruz. Sıla hasretlerini bir nebze olsun gidermek, vatanlarından uzakta gerçekleştirmekte zorlandıkları geleneksel kutlamalarını Bolu’nun misafirperverliğinde yaşatmak istiyoruz. Bizim düğünlerimiz, bayramlarımız, şenliklerimiz çok seslidir, coşkuludur. Evlatlarımızı vatani göreve gönderirken bile türkülerle, halaylarla, kına geceleri ile oyunlarla uğurlarız. Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız bu özledikleri değerleri, davullu zurnalı kutlamaları, öz vatanlarında sevdikleri ile buluşarak yaşama fırsatına sahip olabilirler. Evlilik ve sünnet düğünlerini, nişan ve kına gecelerini Bolu’da yapmak isteyen tüm gurbetçilerimize buradan çağrıda bulunuyorum. Komşunuzu da alın gelin. Düğünlerinizi Tabiatın Kalbi Bolu’da yapalım. En mutlu gününüzü, bu doğa cennetinin bağrında yaşayın. Tabiatın Kalbinde kır düğünlerinizin, kentimizdeki düğün salonlarında yapılacak tüm eğlence, kutlama ve etkinliklerinizin mekan kirasını Belediye olarak biz karşılayacağız. Yeter ki siz komşunuzu da alın gelin.'
Kaynak: AA