Bilecikli Kadınlar Sığınmacı Kadınlarla Buluştu

Bilecik'te faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin (STK) kadın kolları, kentte yaşayan sığınmacı kadınlarla bir araya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir'in eşi Funda Eldemir, Vali Süleyman Elban'ın eşi Beyza Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın eşi Fatma Yağcı ile STK'ların kadın kolları temsilcileri ile sığınmacı kadınlar katıldı.

Ensar olma duygusunu yaşattıkları için mülteci kadınlara teşekkür eden Funda Eldemir, insanoğlunun tüm kainatta hacmi bile önemsenmeyecek kadar ufakken tüm kainata etkili olabilecek bir mahiyete sahip olduğunu ifade etti.

İmtihan dünyasında bu tür olaylarla karşılaşılmasının boş sebepler olmadığını belirten Eldemir şunları kaydetti:

'Tüm insanlığın gereğini bizim yapmamız gerekir. Peygamberle birlikte tüm Müslümanlar kardeştir. Bunu onlara yardım için değil kendimiz için yapacağız. Eğer biz bunu yapmazsak hem bu dünyada hem de diğer tarafta olmamız gereken yerde olamayız.

İmtihan dünyasında yaratıldığımız için Allah bizi başıboş bırakmayacaktır. Dünyanın dört bir tarafında belki en iyi gördüğümüz ülkelerde bile Müslümanlar sıkıntı içinde. Biz onlara gidemiyoruz, Allah bir vesileyle onları bizlere getirdi. Biz bunlara duyarsız kaldığımızda bunun hesabını hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Ecdadımız da böyle davranmış. Bizler de onların torunları olarak mirasına sahip çıkmamız gerekiyor.''

Mültecilerin hayat hikayelerinin anlatıldığı slayt gösterisi ile program son buldu.

Kaynak: AA