Başbakan Yıldırım Nevşehir'de

Yıldırım: (1) 'İnşallah 2023'e geldiğimizde Türkiye artık ulaşımıyla, iletişimiyle bilim ve teknolojisiyle kalkınmış, refahı yakalamış, dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına girmiş olacak. Mesele vatana, millete hizmetse işte bunlar hizmettir' 'Eski Türkiye'de ülkeyi bir bütün olarak düşünmeyenler 'Anadolu sermayesi' ile 'İstanbul sermayesi' diye ayrı ayrı sınıflandırma yaptılar. Sermayeyi renklere ayırdılar, emeği renklere ayırdılar, üretimi, istihdamı Anadolu'ya ne yazık ki çok gördüler'

Başbakan Binali Yıldırım, 'İnşallah 2023'e geldiğimizde Türkiye artık ulaşımıyla, iletişimiyle bilim ve teknolojisiyle kalkınmış, refahı yakalamış, dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına girmiş olacak. Mesele vatana, millete hizmetse işte bunlar hizmettir.' dedi.

Yıldırım, Nevşehir Ticaret Odası tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Türkiye'nin adeta bir kara kıştan AK Parti iktidarıyla birlikte çıktığını en iyi sanayici ve üreticilerin bildiğini belirten Yıldırım, 'Güven ve istikrarın, demokrasi ve hukukun anlamını da en iyi sizler biliyorsunuz zira bugünlerde büyük badireleri Allah'a şükür gerilerde bıraktık. Çok şükür milletimizin bize verdiği vekaleti, emaneti bugüne kadar şerefle taşıdık.' diye konuştu.

Başta emek ve değer üretenler olmak üzere toplumun hiçbir kesimini ihmal etmemeye özen gösterdiklerini söyleyen Yıldırım, şimdiye kadar sivil toplumu bu kadar dinleyen bir iktidarın olmadığını düşündüğünü aktardı.

Başbakan Yıldırım, güçlerini milletten aldıklarını dile getirerek, millete layık olmak için de canla başla çalıştıklarını ifade etti.

- 'Üretimi, istihdamı Anadolu'ya çok gördüler'

Başbakan Yıldırım, eski Türkiye'de üretenin ve emeğiyle kazananın çektiği zahmetleri hatırladıklarını kaydederek, 'Eski Türkiye'de ülkeyi bir bütün olarak düşünmeyenler 'Anadolu sermayesi' ile 'İstanbul sermayesi' diye ayrı ayrı sınıflandırma yaptılar. Sermayeyi renklere ayırdılar, emeği renklere ayırdılar, üretimi, istihdamı Anadolu'ya ne yazık ki çok gördüler.' şeklinde konuştu.

İktidarları öncesinde Nevşehir'in, Bolu'nun, Düzce'nin Ankara'ya uzak şehirler olduğunu anlatan Yıldırım, iktidarlarında gazetelerin AK Parti'nin siyasi başarısını 'Anadolu inkılabı' olarak isimlendirdiğini söyledi.

AK Parti'yi Anadolu'nun ruhunun iktidara taşıdığını dile getiren Yıldırım, bunun bilinciyle bütün enerjilerini Anadolu'nun ve ülkenin kalkınması için sarf ettiklerini belirtti.

Başbakan Yıldırım, bugüne kadar tamamlanan 166 organize sanayi bölgesinin 101'ini ve 117 sanayi sitesini kendilerinin tamamladığını belirterek, 'Yeni yapılan bu organize sanayi bölgeleri ve sanayi siteleri binlerce istihdam, binlerce işyeri demek, fabrika demek, iş, aş demek. Her zaman yoksulun, dar gelirlinin, bütün toplum kesimlerinin yanında olduk. Kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olduk.' diye konuştu.

Türkiye'de büyük projeleri yine kendi dönemlerinde gerçekleştirdiklerini, havalimanı sayısını 26'dan 55'e çıkardıklarını ifade eden Yıldırım, dünyanın üçüncü en büyük asma köprüsünü de İzmit Körfezi üzerinde kurduklarını, İstanbul-İzmir otoyolunun Bursa'ya kadar olan kesiminin de bitirildiğini anımsattı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Marmaray'ı da hizmete aldıklarını söyleyen Yıldırım, bununla yetinmediklerini ve denizin 106,5 metre derinliğinden Avrasya Tüneli ile Asya'yı Avrupa'ya bağladıklarını hatırlattı.

Yıldırım, İstanbul'da 150 milyon yolcu kapasiteli büyük havalimanının yapımının da sürdüğünü, Asya ve Avrupa'yı bağlayacak üç katlı tünel projelerini hazırladıklarını kaydetti.

- 'Türkiye her şeyin en iyisine layık'

'Çanakkale bir destandır, Çanakkale bir ulusun yedi düvele karşı nasıl ayakta durduğunu, Çanakkale'nin nasıl geçilmez olduğunu gösteren çok önemli bir zaferdir.' ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Çanakkale'ye dünyanın en uzun köprüsünü yapıyoruz. Orta açıklığı 2 bin 23 metre. Dünyada ayaklar arası açıklık bu kadar olan bir köprü henüz yapılmadı. Türkiye her şeyin en iyisine layık, en ilkine layık. İlkleri de Türkiye'ye getirmek, Türkiye'de yapmak ve bu millete armağan etmek elhamdülillah bize nasip oldu. 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde bu muazzam eserin temelini de cumhurbaşkanımızın katılımıyla atmış olacağız. 2023'e geldiğimizde Türkiye artık ulaşımıyla, iletişimiyle bilim ve teknolojisiyle kalkınmış, refahı yakalamış, dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına inşallah girmiş olacak. Mesele vatana, millete hizmetse işte bunlar hizmettir.'

(Sürecek)

Kaynak: AA