Başbakan Yardımcısı Şimşek, Şırnak'ta Esnafı Ziyaret Etti

Şimşek: 'Sıfır faiz ile KOSGEB üzerinden esnafa kredi imkanı veriyoruz. Şu an 2 yıl ertelemeli ödediğimiz kredi, esnafımızın yaşadığı sıkıntılarını giderir ve telafi eder' 'Normalleşme sürecinde bugün yaşanan bütün sıkıntılar gidecek. Yeter ki terörle aramıza mesafe koyalım'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, sıfır faiz ile KOSGEB üzerinden esnafa kredi imkanı verdiklerini belirterek, ',Şu an 2 yıl ertelemeli ödediğimiz kredi, esnafımızın yaşadığı sıkıntılarını giderir ve telafi eder.' dedi.

Şimşek, Şırnak'taki temasları kapsamında 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında askerlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Daha sonra Sanat Sokağı'ndaki esnafı ziyaret eden Şimşek, vatandaşlarla Kürtçe konuştu, sorunlarını dinledi.

Şimşek, Şırnak'ın eskisinden çok daha iyi olacağını ifade ederek, 'Sıfır faiz ile KOSGEB üzerinden esnafa kredi imkanı veriyoruz. Şu an 2 yıl ertelemeli ödediğimiz kredi esnafımızın yaşadığı sıkıntılarını giderir ve telafi eder.' diye konuştu.

Esnafın eski kredi borçlarının tekrar yapılandırılması talebi üzerine Şimşek, esnafın terör nedeniyle yaşadığı sıkıntılardan dolayı geçmişe dönük birçok borcunun yapılandırıldığını belirterek, esnafın sıkıntı çektiği noktalara tekrar bakacaklarını dile getirdi.

Şimşek, son süreçte işlerin artık normalleşmeye başladığını söyleyerek, vatandaşın terörle arasına mesafe koyması durumda bölgeyi çok daha güzel günlerin beklediğini vurguladı.

'Normalleşme sürecinde bugün yaşanan bütün sıkıntılar gidecek. Yeter ki terörle aramıza mesafe koyalım. Bütün sıkıntıların temelinde şiddet ve terör var. Bunu aşarsak bu sıkıntıların hepsi gidecek.' diyen Şimşek, bunu başarmak için mücadele etmek gerektiğini aktardı.

Sokakta oyun oynayan çocuklarla sohbet eden Şimşek, onlara oyuncak dağıttı.

Daha sonra bir kafeye geçen Şimşek, kahve ikramında bulunduğu vatandaşlarla görüştü.
Kaynak: AA