Bakan Elvan Açıklaması 'Evet Diyerek Türkiye'nin Önünü Açın'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bu milletin hangi yolda yürüyeceğine kendisinin karar vereceğini belirterek, "O nedenle diyoruz ki, milli irade ne diyorsa Türkiye’de o olur" dedi.

Bakan Elvan Açıklaması 'Evet Diyerek Türkiye'nin Önünü Açın'
Bakan Elvan, Semerkand Vakfı İçel Temsilciliğinin TÜMSİAD işbirliği ile düzenlediği ’Geleneksel Muhabbet Gecesi’ etkinliğine katıldı.

Edip Buran Spor Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, şiirlerle devam etti. Gecede konuşan Elvan, medeniyetimizin bir gönül medeniyeti, muhabbet medeniyeti, insan tanıma medeniyeti olduğunu ifade ederek, "Bizim medeniyetimiz, Yunus Emre’nin veciz bir şekilde ifade ettiği gibi, ’Yaratılanı, yaratandan ötürü hoş görme medeniyetidir’. Bizim medeniyetimiz cenkte kılıç, barışta kalem medeniyetidir. Bu medeniyetin yüceliği, şairin de dediği gibi, ’Sinesi Hak aşkı ile saflaşan gönül ehlinin inşa ettiği bir medeniyettir. Onun için bu milletin sırtı yere gelmez, onun için Türkiye’nin sırtı yere gelmez, onun için bu ülkeyi gavur ayağı asla çiğneyemez, onun için bayrak inmez ezan susmaz" ifadelerini kullandı.

"Millet ne diyorsa Türkiye’de o olur"

Bu milletin hangi yolda yürüyeceğine kendisinin karar vereceğini belirten Elvan, "O nedenle diyoruz ki, milli irade ne diyorsa Türkiye’de o olur. Millet ne diyorsa o olur. Bugüne kadar milletimiz nasıl işgalcilere prim vermediyse, darbecilere prim vermediyse, ihanet şebekelerine, bölücülere, FETÖ’cü teröre prim vermediyse, nasıl 15 Temmuz’da adeta ikinci bir İstiklal mücadelesi için şahlandıysa, bundan sonra da bu tür ihanetlere prim vermeyecek, kıyamete kadar yoluna devam edecek, bayrağını indirtmeyecek, ezanını susturtmayacaktır " diye konuştu.



"’Evet’ diyerek Türkiye’nin önünü açın"

Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Elvan, şöyle devam etti:

"Şu 14-15 yıllık dönemde, Türkiye çok önemli mesafeler katetti. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması yönünde inanılmaz bir ivme kazandı. Ancak hem içeride hem dışarıda, bizim gelişmemizden, güçlenmemizden, büyümemizden rahatsız olanlar var. Onun için şu süreç bizim açımızdan, ülkemiz açısından, devletimiz açısından, milletimiz açısından, bayrağımız, vatanımız açısından son derece önemli bir süreç. 16 Nisan’da Türkiye’nin yönünü tayin edecek olan bir referandum sürecini yaşayacağız. Benim sizlerden ricam şu; vatanını seven, milletini seven, devletini, bayrağını seven her bir kardeşimizin ’evet’ diyerek Türkiye’nin önünü açması gerekir. O diktatör dedikleri, tek adam dedikleri Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin has mı has evladı, kefenini giyerek yola çıkmış biri. 15 yıldan bu yana gecesini gündüzüne katarak bu ülkenin istiklali için, bu ülkenin istikbali için mücadele veriyor. Bu mücadelede sizler Allah’ın izni ile ne Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ne de hükümetimiz asla yalnız bırakmayacaksınız. Milletimizi yalan üzerine inşa edilen bir propaganda ile kandırmaya çalışıyorlar. Ama onlar şunu bilmiyor; bu millet öyle bir millet ki, feraset sahibi bir millet. Bu millet kimin ne yaptığını çok iyi bilen bir millet. Bu millet öyle sıkıntılar yaşamıştır ki, 16 Nisan’da ne yapacağını bilen bir millettir."

İçel Valisi Özdemir Çakacak ise ülkemizin 15 Temmuz gecesinde büyük bir badire atlattığını ifade ederek, "15 Temmuz gecesinde büyük ve güçlü Türkiye’nin, dünyanın parlayan yıldızı olan ülkemizin, bu yıldızını söndürmek, insanları bir birine düşürmek, bölmek, parçalamak ve işgal etmek üzere bir senaryo ortaya koydular. Ama aziz milletimizin dik duruşu, onurlu duruşu sayesinde bu girişim püskürtülmüştür" şeklinde konuştu.

Etkinlik, Semerkand Vakfı İçel Temsilcisi Yusuf Üren’in katılımcılara plaket takdim etmesinin ardından, kum saati gösterisi, ilahiler ve muhabbethane ile devam etti.
Kaynak: İHA