Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı tarihi evlerin bulunduğu Doğanbey'de yapıldı.

Söke Ziraat Odasınca organize edilen Mart ayı kurul toplantısı, tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin yer aldığı Doğanbey Mahallesinde gerçekleştirildi.

Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, 'Toplantıyı burada yapmamızdaki amaç Doğanbey ve Dilek Yarımadası Milli Parkını ülke ve tüm dünyaya tanıtmak. Buradaki bitki örtüsü, hayvan çeşitliliği, tarım ve denizi ile ülkenin en temiz en nadide yerlerinden birisi. Burada yetişen ürünlerde kendisi kadar organik. Bu niyetle toplantımızı burada yapmak istedik.' diye konuştu.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, şöyle devam etti:

'Aydınımız tarım ve turizm kenti. Aydınımızın her köşesinde antik kent ve tarihi eser bulmak mümkün. Turizm ve tanıtım ne kadar gelişirse tarım ürünlerini de pazarlamak o kadar mümkün. Aydın'da turizmle tarım birbirine bağlı dallar. Böyle bir ortamda tarımsal bir toplantıyı yapmak, turizme de katkı diye düşünüyorum. Bu anlamda, bu düşünceyi gerçekleştiren Söke Ziraat Odamıza teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Toplantıya Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Seyit Yıldız ve ilçe ziraat odası başkanları katıldı.

Kaynak: AA