Anadolu Platformu Başkanı Aldemir Açıklaması

'En büyük zulüm, insanın bedenine yapılan zulüm değil, onun kültürünü, yaşam tarzını, hayata bakışını yok saymak ve onu ötekileştirmektir'.

Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, 'En büyük zulüm, insanın bedenine yapılan zulüm değil, onun kültürünü, yaşam tarzını, hayata bakışını yok saymak ve onu ötekileştirmektir.' dedi.

Aldemir, Bülbülzade Vakfının desteğiyle Suriyelilerin sorunları ve dünya gündemine yer verilen İşrak Gazetesi'nin yayın hayatına başlamasının 1. yılı dolayısıyla bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkçe ve Arapça yayımlanan gazetenin, bölge coğrafyasının zenginliklerini yüreğinde buluşturarak kalemiyle yansıtan vicdanlı insanların sesi olmaya çalıştığını söyledi.

Gazeteyi çıkarırken 5 emniyeti merkeze koyduklarını ifade eden Aldemir, 'Bu coğrafyada dün birlikte yaşadığımız, her toplum kesiminin akıl, nesil, can, mal ve din emniyetini, emniyetimiz bildik. Bu coğrafyanın Türkleri, Kürtleri, Arapları, Dürzileri, Süryanileri, Hristiyanları, Sünnileri ve Alevilerin yazdığı tam bir Anadolu buluşmasını bu çağa taşıyan bir medyayı, 15 günde bir çıkan gazeteyi, halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.' diye konuştu.

Farklılıkların aynı dinin mezhepleri içerisinde bile savaş nedeni sayıldığı, özgürlüğün havariliğini yapanların her türlü farklılığı ötekileştirdiğini belirten Aldemir, ensar şehir Gaziantep'in tüm farklılıkları zenginlik bilerek himaye ettiğini kaydetti.

Hiçbir inanç kesimini, mezhep mensubunu, herhangi bir kültür havzasına ait hiçbir insanı ötekileştirmeden, geçmişte olduğu gibi bu topraklarda merhamet ve adalet içerisinde yaşayacağı günün çabası için yollara düştüklerini aktaran Aldemir, şunları söyledi:

'En büyük zulüm, insanın bedenine yapılan zulüm değil, onun kültürünü, yaşam tarzını, hayata bakışını yok saymak ve onu ötekileştirmektir. Dünyanın 100 yıldır her türlü yeraltı yerüstü kaynaklarını sömürenler sınırlarını korurken Anadolu insanının, insanı korumak için her daim yüreği çarpmaktadır.'

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de farklılıkların zenginlik olduğunu belirterek, 'Medeniyetimiz bize bunu gösteriyor. Bu yüce Allah'ın bir kudreti, bununla birlikte insanoğlunun sınavı, bu sınavdan geçebilmek için de birbirimizi severek, sayarak, kardeş olarak sevgi ve kardeşlik ortamını güçlendirerek, bu dünya sınavından geçebileceğimizi bize gösteriyor.' dedi.

Kaynak: AA